Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 fitnessapparaten voor thuis

shana
4 min read

Wie begint met fitnessen heeft daar vast verschillende redenen voor: afvallen, spieren opbouwen… Voortaan hoef je de deur niet meer uit om te fitnessen, want je kan het perfect thuis doen! Steeds meer mensen kiezen er voor om thuis te trainen. Thuis fitnessen is dan ook ideaal om meer lichaamsvet te verbranden en spierweefsel op te bouwen. In dit artikel sommen wij 8 ideale fitnessapparaten op voor thuis.

Fitnesaparaten voor thuis

1. Springtouw

Wat vroeger bekend stond bij kinderen als ‘touwtjespringen’, staat nu bekend als ‘rope-skipping’. Touwspringen is een heel goede manier om aan je conditie te werken. Bewegingen worden snel en enthousiast uitgevoerd. Ook leuke muziek maakt het touwspringen erg leuk. Je traint hiermee je hart, het is goed voor je bloedsomloop en is een ideale vetverbrander. Touwspringen verstevigt de benen, billen, armen, schouders en rug.

2. Halters, losse gewichten

Halters zijn attributen die veel versteviging aan de armen, schouders, borst en rug bieden. Oefeningen en trainingen hebben daardoor meer effect. Beginners nemen het best halters van een halve kilo. Later kan je halters nemen van 1 kilo. Het effect wordt dus versterkt door het gewicht.

3. Fitnessbal

De fitnessbal is een zacht sportattribuut, maar wordt ook gebruikt als zitmeubel. De bal wordt voor allerlei vormen van krachttraining gebruikt. Zo kan je met behulp van deze bal squats, push-ups of crunches uitvoeren. De belangrijkste spieren kunnen hiermee worden getraind. De fitnessbal is ideaal voor rug gymnastiek of evenwichtstraining.

4. Stretchband

Een stretchband is een kleurige band waar je tal van belangrijke spieren mee kan trainen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor been- en armspieroefeningen. Bovendien is deze band verkrijgbaar aan een zeer lage prijs. Maak hiermee kleine bewegingen en zorg ervoor dat de band steeds licht gespannen is.

5. Minitrampoline

Trampoline springen houd je op een gezonde en enthousiaste manier in beweging. Een minitrampoline is het ideale fitnessapparaat om uithoudingsvermogen te verbeteren. Bovendien kan je er overtollig vetweefsel mee verbranden. Het is vriendelijk voor je rug en tussenwervelschijven én het verbetert je lichaamshouding.

6. Buiktrainer

Een buiktrainer is een goed apparaat voor vrouwen die een plattere buik willen. Zowel de rechte als schuine buikspieren worden getraind.

7. Crosstrainer

Met een crosstrainer ga je heel je lichaam op de proef stellen. Je traint hiermee zowel je billen, dijen, kuiten als armspieren. Bovendien kan je je conditie verbeteren.

8. Loopband

Een niet te vergeten fitnessapparaat is natuurlijk de loopband. Voor wie niet buiten wil lopen is dit het ideale apparaat. Je kan tijdens het lopen televisie kijken of gewoon naar muziek luisteren. Een loopband verbetert de conditie en is ideaal om veel calorieën te verbranden. Een nadeel is dat ze vaak prijzig, groot en zwaar zijn.

Voordelen van fitnessapparatuur thuis

  • Je kiest er zelf voor wanneer je je in het zweet werkt
  • Je hoeft geen fitnessabonnement te betalen
  • Je traint volledig op je eigen tempo
  • Je kan in alle comfort binnen sporten
  • Thuis fitnessen zorgt voor variatie
  • Je gaat effectiever vet verbranden
  • Je ontwikkelt meer spieren
  • En nooit een excuus om niet naar de fitness te gaan 😉 
Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…