Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Touwtje springen is niet alleen voor kinderen en wel hierom

Lore
3 min read

Touwtje springen, velen zullen het zich zeker nog herinneren van vroeger. Maar weet je dat ook veel volwassenen dol zijn op touwtje springen? Het heeft vele gezondheidsvoordelen, waardoor het steeds populairder wordt om in de sportschool of gewoon thuis af en toe een springtouw erbij te nemen en lekker wat calorieën te verbranden.

Touwtje springen is gezond

Met touwtje springen kun je heel snel een grote hoeveelheid calorieën verbranden. Daarnaast worden zowel je boven- als onderlichaam er sterker van, train je je buikspieren tijdens het springen en is het goede cardiotraining voor je hart!

Aantal calorieën dat je verbrandt met touwtje springen berekenen

De precieze hoeveelheid calorieën die je verbrandt is afhankelijk van hoe lang je springt en je gewicht. Je verbrandt per minuut immers 0,14 kcal per kilogram lichaamsgewicht.

Als jij met andere woorden wil weten hoeveel calorieën je precies verbrandt met touwtje springen moet je 0,14 (kcal per minuut) vermenigvuldigen met het aantal minuten dat je springt, bijvoorbeeld 15 minuten, en het aantal kilogram dat je weegt, bijvoorbeeld 60 kilogram. Dan krijg je: 0,14 (kcal/minuut) x 15 (minuten) x 60 (kilogram) = 126 kcal.

Snel, simpel en goedkoop

Een springtouw is erg goedkoop. De meest simpele versie kost maar een paar euro. En voor nog geen 20 euro heb je een springtouw met toerenteller van hoge kwaliteit. Een springtouw is dan ook een perfecte oplossing voor mensen die geen duur abonnement bij de sportschool willen nemen.

Je kunt een springtouw bovendien makkelijk overal mee naartoe nemen en ook thuis neemt het amper ruimte in beslag. Je hoeft dus zeker geen groot toestel zoals een loopband of roeimachine in huis te halen om aan cardio te kunnen doen.  Gewoon even je springtouw erbij nemen terwijl het eten in de oven staat, tijdens de reclame op tv, terwijl je bad volloopt… en you’re good to go!

Goed voor je mentale gezondheid

Wist je dat touwtje springen ook goed is voor je mentale gezondheid? Het is algemeen bekend dat sporten je ook mentaal gezonder maakt. Het vermindert stress en je voelt je beter in je vel. Touwtje springen kan daar ook goed bij helpen. Het is namelijk een echte workout waar je best van gaat zweten, maar toch leuk blijft door het gevoel van nostalgie die ermee gepaard gaat.

Heb je kinderen? Dan kunnen jullie natuurlijk ook samen springen! Dat is gezellig en gezond voor iedereen.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…