Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 redenen waarom je naar de fitness moet

Lore
5 min read

“In 2019 ga ik meer sporten. Echt waar.” Ben jij een van de vele Vlamingen die deze woorden uitgesproken heeft tijdens het nieuwjaarsfeest? En ben je van plan om je goede voornemen dit jaar ook echt vol te houden? Denk dan eens aan een bezoek aan de fitness. Hier zijn 7 redenen waarom dit de perfecte plek is om aan sport te doen.

Laat je er liever geen gras over groeien? Ga dan dit weekend (19 & 20 januari) eens het fitnessaanbod van Sportoase ontdekken tijdens de Sportoase Experience Days. In elke vestiging van Sportoase geniet je dit weekend van gratis workshops, groepslessen, animatie én uitzonderlijke promoties!

1. Je hebt een ruime keuze aan apparaten

Of je nu je buik-, arm- of beenspieren wil trainen, in de fitness vind je voor elke spiergroep aangepaste apparatuur. Er zijn talloze mogelijke manieren om je work-out samen te stellen, wat je trainingen heel afwisselend maakt.

Bovendien zijn de apparaten in de fitness gegarandeerd van hoge kwaliteit. Vaak vind je er zelfs de allernieuwste snufjes. Niet te vergelijken met die oude hometrainer of loopband die je thuis hebt staan!

2. Je traint je hele lichaam

In een goed en compleet fitness-schema komen alle afzonderlijke spiergroepen van het lichaam aan bod. Je kan dus krachttrainingen doen waarvan je gehele lichaam profiteert. Hierdoor zal je meer kracht opbouwen, je spieropbouw verbeteren en jezelf al snel strakker én fitter voelen.

3. Je krijgt altijd begeleiding

Krijg je een acute stressaanval bij het zien van al die verschillende apparaten? Of weet je niet hoe al die geavanceerde toestellen werken? Geen nood, want in de fitness is er altijd iemand in de buurt die kan helpen. De medewerkers staan altijd voor je paraat en vaak is er ook gelegenheid tot personal coaching. Natuurlijk kan je ook steeds handige tips & tricks vragen aan de andere sporters.

4. Je kan in groep trainen

Afzien is leuker als je dat in groep kan doen. Groepslessen zijn dan ook ideaal als je het niet ziet zitten om alleen te trainen. Bovendien kan je in de fitness allerlei sporten proberen, van vechtsport tot yoga. Als iets niet helemaal jouw ding is, kan je gewoon overschakelen naar een andere sport.

Wil je zo’n proefles eens proberen? Het kan op zaterdag 19 en zondag 20 januari in de verschillende vestigingen van Sportoase. Meer info vind je hier.

5. Het is motiverender

Als je al die al die andere sporters aan het werk ziet, krijg je des te meer motivatie om het beste van jezelf te geven.

6. Er zijn veel gezondheidsvoordelen

Wie vaak naar de fitness gaat, krijgt sterkere botten, spieren en pezen. Ook je hart is een spier en pompt efficiënter bloed en zuurstof door je lichaam als je frequenter sport. Bovendien verbetert krachttraining ook je algemene fitheid, met een verhoogde weerstand tot gevolg.

7. Je hebt minder stress en je wordt er gelukkig van

Naar de fitness gaan is ook goed voor je mentale gezondheid. Tijdens een training wordt het bloed sneller door je aders gepompt met als gevolg een lagere bloeddruk en minder stress. Bovendien zorgt fitnessen ook voor verminderde angst- en depressieklachten en krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost.

Het is dus duidelijk, een fitnessabonnement kopen is een van de beste investeringen die je dit jaar kan doen. Ga ervoor!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…