Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom val ik niet af?

Anja
2 min read

Er zijn heel veel mensen die zich aan een gezonde levensstijl willen houden en die echt moeite doen om gezond te eten. Soms kan het echter voorkomen dat je wel moeite doet om af te vallen (of denkt dat je goed bezig bent), maar dat je niet afvalt. Wat kunnen de oorzaken zijn?

1. Perceptie versus realiteit

Zorg ervoor dat je goed nadenkt over bepaalde voedingsmiddelen. Bij sommige mensen knelt het schoentje daar waar ze denken dat hun definitie van gezondheid en gezonde voeding klopt, terwijl dat niet altijd het geval is. Veel producten worden aangeduid als ‘gezond’ of ‘gezonder’, maar dat is niet altijd waar. Probeer je goed te informeren over gezonde producten: raadpleeg betrouwbare bronnen, vergelijk producten aan de hand van de voedingstabel, probeer eens een ander product dan je gewoon bent, …

2. Te weinig beweging

Beweging is essentieel in een gezonde levensstijl en als je wilt afvallen. Je hoeft daarom niet elke dag 2 uur te fitnessen. Je kunt gemakkelijk beweging in je dagelijks leven brengen zonder dat je jezelf continu moet uitputten. Wandel meer, neem meer de trap, ga vaker met de fiets, loop wat meer rond op het werk… Probeer toch ook regelmatig ‘echt’ te sporten: ga bijvoorbeeld elke dinsdagavond een uurtje zwemmen of dansen.

3. Te weinig voeding

Als je te weinig eet, kan je te maken krijgen met verschillende gezondheidsproblemen: moeheid, lusteloosheid, concentratiestoornissen, hoofdpijn… Als je te weinig eet, schakelt je lichaam over op spaarstand: je lichaam krijgt dan te weinig energie om goed te functioneren. Je lichaam zal er dan alles aan doen om elk tikkeltje energie op te slaan en zo kweekt je lichaam een reserve. Je zult daardoor meer schommelen in gewicht. Al deze zaken zorgen ervoor dat je gedemotiveerd raakt om je gezonde levensstijl vol te houden.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…