Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wanneer mag je zeker niet sporten?

Bram
3 min read

Wanneer mag je zeker niet sporten?

Sporten is erg goed voor je gezondheid. Zijn er dan momenten waarop je beter niet gaat sporten? Wij vroegen raad aan een sportcoach.

1.Je hebt last van een oude blessure

Als je last hebt van een oude blessure kan je maar beter thuisblijven. Het is meestal geen goed teken, ga langs bij de huisarts en wacht met sporten tot je genezen bent.

2.Tijdens het sporten krijg je een scherpe pijn

Het is erg belangrijk om onmiddellijk te stoppen als je pijn voelt tijdens het sporten. Ga naar je huisarts en begin pas opnieuw te sporten als je pijn helemaal weg is. Zo voorkom je dat het nog erger wordt.

3.Je hebt koorts

Als je koorts hebt wil dat zeggen dat je immuunsysteem hard zijn best doet om een infectie af te weren. Extra druk is dus het allerlaatste dat je lichaam kan gebruiken. Je loopt zelfs het risico op oververhitting en dehydratatie als je gaat sporten. Alsof dat nog niet genoeg is zal je workout echt niet efficiënt zijn want de koorts zal je hartslag te veel verhogen.

4.Je hebt rugpijn

Als je rugpijn hebt moet je enkele dagen rust inlassen. Normaal zal je rugpijn dan vanzelf verbeteren. Later kan je opnieuw beginnen met een lichtere sportsessie. Gaat je rugpijn niet over? Ga dan zeker naar de dokter!

5.Je hebt spierpijn

Als je erg veel last hebt van spierpijn is het goed om een sportsessie over te slaan. Probeer dit toch niet te vaak te doen. Door te stretchen kan je je spieren los maken waardoor sporten minder pijn doet. Overweeg eens om een iets lichtere workout te doen tot je lichaam het niveau gewoon is.

6.Je bent verkouden of hebt de griep

Als je ziek bent moet je echt naar je lichaam luisteren. Met een lichte verkoudheid mag je sporten maar het is belangrijk om niet intensief te trainen. Heb je de griep? Wacht dan met sporten tot je beter bent.

7.Je hebt weinig geslapen

Het is normaal dat we af en toe te moe zijn om te sporten. Toch is het belangrijk om door te zetten. Door te sporten geef je je lichaam extra energie waardoor je wakker en energiek wordt. Gaat de vermoeidheid echt niet over? Raadpleeg dan een dokter.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…