De Vaccine Wars laaien op: China en Rusland gaan in de aanval
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Inhoud
Iedereen moet wel eens overgeven, maar kinderen moeten over het algemeen meer overgeven van volwassenen. Dit komt omdat de maag van (jonge) kinderen iets minder ontwikkeld is, waardoor er voeding terug kan lopen vanuit de maag naar de slokdarm. Loopt voeding terug van de maag naar de slokdarm, dan kan deze voeding uit de mond komen en moet een kind overgeven.
Aangezien kinderen vaak moeten overgeven door de verminderde ontwikkeling van de maag, hoeft er niets eens iets aan de hand te zijn als jouw kind moet overgeven. Toch is het logisch dat je wat ongerust wordt als jouw kind moet overgeven (je wil natuurlijk dat je kind helemaal gezond is) en zeker als dit vaker gebeurt. Moet jouw kind vaker overgeven en weet je niet zo goed wat je hiermee moet doen? Lees dan in dit artikel wat je zelf kunt doen als je kind veel moet overgeven en wanneer het verstandig is om naar de huisarts te gaan met je zoon of dochter.
Er zijn diverse dingen die je zelf kunt doen als jouw kind veel moet overgeven. De belangrijkste tips die je kunt raadplegen als jouw kind veel moet braken, zijn de volgende:
Verder is het verstandig om je kindje voorover te houden bij het overgeven. Door je kind voorover te houden, kun je voorkomen dat het braaksel terugloopt in de mond en in de slokdarm en hier wederom voor klachten gaat zorgen. Blijf je kind voorover houden tot het braken gestopt is en geef je kind daarna een klein slokje water om de vieze smaak uit de mond te verdrijven. Blijf je kind in de tussentijd steeds kalmeren.
Lees ook: Baby's die Gal overgeven
Braken op zich kan zeker geen kwaad, maar soms is het beter om wel naar de huisarts te gaan. Zo is het verstandig om naar de dokter te gaan als je kindje hevige buikpijn heeft, als je kind suf en verward is, als je kind de neiging heeft om flauw te vallen of als er bloed bij het braaksel zit. Verder is het verstandig om naar de dokter te gaan als je kind niet wil drinken, een halve dag niet heeft geplast of koorts en/of diarree heeft.
Heeft je kind niet voldoende gedronken of geplast, heeft je kind koorts of heeft je kind diarree, dan heeft hij of zij meer kans om uitdroging te ontwikkelen. Omdat dit erg gevaarlijk kan zijn, is het in dit geval belangrijk om naar de dokter te gaan. De dokter kan vervolgens verder onderzoeken waar de klachten vandaan komen en wat er moet gebeuren om de klachten te verminderen.
Verder is het verstandig om naar de dokter te gaan als je kind vaak moet overgeven of als het overgeven maar niet stopt. Twijfel je of je naar de dokter moet gaan met de klachten van je kindje? Dan kun je het beste wel naar de dokter gaan, want je kunt beter naar de dokter gaan voor niets dan niet naar de dokter gaan en hier later spijt van krijgen.
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon