Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat doet Dansen met je Lichaam?

Olivier
2 min read

Dansen = bewegen, dus gezond voor je lichaam. Maar wist je dat elke dansstijl zijn eigen voordelen met zich meebrengt? Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet.

Ballet

Bij ballet ligt de nadruk op techniek. Je zult het grootste deel van de tijd aan de barré doorbrengen om de juiste posities te leren. Hier wordt je lichaam enorm lenig van en het is daarnaast goed voor de houding van je rug. Het wordt makkelijker om je rug recht te houden in het dagelijks leven. En wat is er nu mooier dan een rechte rug? Ook stimuleert het je balans. Jij bent altijd in evenwicht.

Moderne dans

Bij moderne dans komen veel emoties kijken. Je hebt hier dus wel wat acteer skills voor nodig. Wanneer je aan moderne dans doet, zal je leren om je emoties te uiten door middel van bewegingen.

Hip Hop dans

Hiphop is een wat stoerdere dansstijl dan bijvoorbeeld ballet of moderne dans, maar ook bij deze dans komt veel techniek kijken. De dans bestaat uit snelle en korte bewegingen, waarbij heel het lichaam gebruikt wordt. Je motoriek verbeterd hierdoor en daarnaast is het goed voor je creativiteit. Je hebt veel vrijheid om je eigen ding te doen binnen de choreografie.

Streetdance

Streetdance werkt als een ware boost voor je zelfvertrouwen. Er wordt vaak gedanst op snelle, vrolijke muziek. Het is onmogelijk om als muurbloempje op de dansvloer te staan. Het maakt niet uit hoe verlegen je bent, binnen no-time sta jij te shinen in het midden van de dansvloer!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…