Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Weg met winterblues!

Camille
3 min read

Veel mensen vinden de wintermaanden heel gezellig, maar er zijn ook mensen die tegen de koude wintermaanden op kijken. Buiten de kerstdagen en het nieuwjaarsfeest vinden zij de wintermaanden niet bepaald aangenaam. Vaak hebben deze mensen last van winterblues, een soort milde depressiviteit die alleen in de winter voorkomt.

De oorzaak van de winterblues

Het is niet precies duidelijk waar de winterblues of winterdepressie door wordt veroorzaakt. Wetenschappers denken dat het door een tekort aan licht komt. In de winter is het niet alleen korter licht dan in de zomer, maar kom je door de koudere temperaturen ook minder buiten. Dit betekent dat de huid minder in aanraking komt met licht, waardoor je vervelende klachten kan ontwikkelen. Denk hierbij aan lusteloosheid, somberheid en zelfs depressieve gevoelens.

De winterblues tegengaan met de infrarood sauna

Heb jij ook last van depressieve gevoelens in de winter? Dan is de kans dus groot dat dit komt omdat je te weinig in aanraking komt met licht. Dit kun je tegengaan door wat meer buiten te komen! Dat is echter niet voor iedereen haalbaar. Als je fulltime werkt, is het vaak alweer donker als je thuiskomt. Gelukkig betekent dit niet dat je met deze depressieve gevoelens moet blijven zitten. Je kunt licht ook op een andere manier opzoeken: een infrarood sauna is op zo’n momenten de perfecte oplossing!

Een infrarood sauna straalt nl. infrarood licht uit, een speciaal soort licht dat je ook in de stralen van de zon terugvindt. In tegenstelling tot UV-straling, is infrarood straling van de zon en van een infrarood sauna niet schadelijk voor de huid. Dit betekent dat je in een infrarood sauna kunt gaan om wat meer in aanraking te komen met licht, zonder dat je de huid beschadigt.

Voordelen voor de gezondheid algemeen

Naast het feit dat het regelmatig bezoeken van de infrarood sauna de depressieve klachten vermindert, brengt de sauna nog enkele gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo werkt de sauna tegen spierpijn, gewrichtspijn en hoofdpijn en zorgt de straling van de sauna ervoor dat afvalstoffen in het lichaam afgevoerd worden. Al bij al meer dan genoeg reden om regelmatig in de infrarood sauna te stappen. Op die manier kom je energiek de winter door!

Meer informatie over Infrarood Saua’s »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…