Het coronavirus heeft de volgende maanden nog wat verrassingen voor ons in petto
Het afgelopen jaar heeft één veronderstelling bijna al ons denken over de pandemie gedomineerd: op een gegeven moment zal het voorbij zijn. We rekenen...
Inhoud
Niets is zo vervelend als een knoflookadem. Alles heb je geprobeerd en toch geraak je niet verlost van de knoflookgeur. Met deze 9 tips behoort een knoflookadem tot het verleden.
Door op verse peterselie te kauwen verwijder je kleine stukjes knoflook die in je mond zijn achtergebleven.
Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter verse knoflook eet. Het is niet alleen lekkerder dan de gedroogde variant, de knoflookgeur is veel milder.
Om een goede adem te krijgen poesten we vaak onze tanden, helaas helpt dit niet. Schraap je tong als je van die vervelende knoflookadem verlost wilt worden. Knoflookrestjes en bacteriën blijven immers achteraan op je tong zitten. Als je de bacteriën wegschraapt kan je een knoflookadem voorkomen.
Drink voor de maaltijd een glas volle melk. Melk zal de zwavelgassen in je maag voor de helft neutraliseren waardoor knoflookgeur geen kans krijgt. Het is belangrijk om te kiezen voor volle melk, halfvolle melk heeft niet hetzelfde resultaat.
Door een mondspoeling te gebruiken vernietig je de bacteriën op je tong. Je knoflookadem zal snel minder worden.
Als je knoflook snijdt doe je er goed aan om het ‘hartje’ te verwijderen. Je herkent het hartje aan zijn groenere kleur. Het hartje bevat immers de stoffen die knoflook zijn specifieke geur geven.
Hoe kleiner de stukjes knoflook hoe erger de knoflookadem. Snij je knoflook daarom altijd in grotere stukken.
Heb je weinig tijd? Kauw dan op een kauwgum met muntsmaak. De muntgeur zal de lookgeur maskeren.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat appels de scherpe stoffen in look afbreken. Eet daarom na de maaltijd een appel en de knoflookgeur zal tot het verleden behoren!
Het afgelopen jaar heeft één veronderstelling bijna al ons denken over de pandemie gedomineerd: op een gegeven moment zal het voorbij zijn. We rekenen...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon