Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zijn vrouwen jaloerser dan mannen?

Anja
2 min read

Gezonde jaloezie binnen een relatie is helemaal niet erg. Het zou vreemd zijn wanneer je een relatie met iemand hebt van wie je veel houdt en het zou je helemaal niet uitmaken wanneer hij of zij ook contacten onderhoudt met anderen die verder gaan dan vriendschap. Er wordt vaak gezegd dat vrouwen jaloerser zijn dan mannen. Meer onzeker over hun uiterlijk en of ze wel goed genoeg zijn voor hun partner.

Zowel mannen als vrouwen zijn jaloers

Er is geen duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om jaloezie. Dit hangt af van het karakter van de persoon in kwestie en niet met het feit of het een man of een vrouw is.

Sommige mensen zijn extreem jaloers en dit kan leiden tot ernstige relatieproblemen. Wanneer je een partner hebt die zo jaloers is dat hij of zij je het liefst 24/7 in de gaten houdt en voortdurend je telefoon checkt op “verdachte” berichtjes of e-mails, dan  kan dit behoorlijk irritant zijn. Wanneer je partner geen enkele reden heeft om jaloers te zijn en hij of zij het toch is, dan zit er soms niets anders op dan in relatietherapie te gaan.

Ben ik te jaloers?

Of je te jaloers bent ten aanzien van het gedrag van je partner hangt natuurlijk sterk van de ander af. Als je partner er geen moeite mee heeft dat je zijn telefoon checkt en hem meerdere keren per dag belt om te vragen waar hij is en vooral met wie, dan is er niet zo veel aan de hand. Maar de meeste mensen vinden het heel vervelend om zo te worden “gecontroleerd” door hun partner. 

Dus probeer vertrouwen te hebben in je partner. Als hij zegt dat hij je niet ontrouw is en dat hij alleen van jou houdt, geloof dat dan, zeker als je geen concrete redenen hebt om aan te nemen dat hij niet de waarheid spreekt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…