Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo blijf je gemotiveerd om te sporten

Bram
3 min read

Je voelt je super goed na een sportsessie en toch heb je moeite om jezelf te motiveren, herkenbaar? Met deze tips hoef je nooit meer smoesjes te bedenken om je workout af te lassen.

1.Zorg voor nieuwe uitdagingen

Het is belangrijk om te geloven dat je ‘goed’ bent in wat je doet. Niemand wil dat ene meisje achter in de les zijn die niet goed mee kan. Natuurlijk kan je niet onmiddellijk goed zijn in wat je doet, geef jezelf tijd om te oefenen. Vergelijk je niet met anderen die het beter kunnen! Kijk naar je eigen vooruitgang, sta stil bij hoe ver je al geraakt bent. Blijf jezelf uitdagen en stel nieuwe doelen voor jezelf.

2.Alleen, met twee of in groep?

Ben jij een echte teamsporter en heb je mensen rondom je nodig om je te motiveren? Heel goed. Sport jij liever in je eentje? Ook goed! Sport op een plaats en met personen waar je je goed bij voelt. Een sportschool waar je niet bang bent om te zweten en alles op alles te zetten is ideaal. Een plaats waar anderen zijn die op hetzelfde niveau zitten en je aanmoedigen is belangrijk. En als je liever op je eentje traint moet je dat vooral doen!

3.Kies een sport die je leuk vindt

De kans bestaat dat je de sportlessen vroeger op school vreselijk vond. Dat komt misschien omdat ze je werden opgelegd. Nu kan je een sport kiezen die je zelf leuk vindt, een sport die je met plezier doet. Probeer verschillende sporten uit en kies wat je het plezierigste vindt.

4.Sport op een vast tijdstip

Neem je agenda en vul nu al je sportsessies in op een vast tijdstip. Deze afspraken zijn heilig, je mag ze voor niets of niemand annuleren! Door op een vast tijdstip te trainen haal je bovendien meer uit je workout. Je lichaam krijgt meer zuurstof je en je spieren zullen achteraf sneller herstellen.

5.Koop kledij waar je je mooi in voelt

Als je met je lichaam bezig bent is het belangrijk om je goed in je vel te voelen. Ga shoppen en koop een sportoutfit waar je je sexy in voelt. Het zal je motveren om te gaan sporten!

6.Geef jezelf een beloning

Op het einde van je sportsessie heb je best wel een beloning verdiend, of niet soms? Trakteer jezelf op een lekker warm bad of ontspan je voor je lievelingsfilm. Wees voorzichtig met lekkernijen, die kilo’s moeten er niet onmiddellijk weer bijkomen!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…