Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo snel gaat je conditie achteruit!

Bram
2 min read

Soms is het gezond om een kleine rustpauze te nemen. Maar wist je dat je conditie na een weekje rust tot wel 50% achteruit kan gaan? Wat kan je lichaam meedogenloos zijn!

Na één week gaat je conditie 50 procent achteruit!

Heb je nood aan een extra motivatie om geen enkele sportsessie te missen? Nieuw onderzoek toont aan dat je conditie voor de helft vermindert als je een week niet hebt gesport! Dat je conditie zo snel achteruit gaat is voor vele mensen moeilijk te begrijpen. Hoe komt dat nu eigenlijk?

Sporten zorgt voor een kettingreactie

Als je stopt met sporten zal je lichaam minder eiwitten aanmaken, er stroomt minder bloed door je hart en je krijgt minder energie. Deze kettingreactie zorgt ervoor dat je conditie in een steil tempo naar beneden gaat.

Al je vorderingen gaan verloren na een pauze

Na een rustpauze hoef je niet bang te zijn dat je helemaal van nul moet beginnen. Maar al die vorderingen die je de afgelopen weken maakte? Die zijn helemaal verloren gegaan!

Minder zuurstof in je spieren

Door een weekje te stoppen met sporten zal er minder zuurstof naar je spieren gaan. Daarom is het zo moeilijk om na een rustpauze terug op hetzelfde niveau te sporten. Je lichaam zal veel meer energie nodig hebben om dezelfde bewegingen uit te voeren.

Elke overgeslagen sportsessie tast je conditie aan

Wie had gedacht dat je zuurverdiende conditie zo snel achteruit zou gaan? Het gaat zelfs zodanig snel dat elke sportsessie die je overslaat er één te veel is.

Toch een rustpauze lassen?

Na dit nieuws te hebben gelezen denk je er misschien aan om nooit meer een pauze in te lassen. Toch is een pauze soms noodzakelijk om je lichaam even te laten rusten. Wanneer je nooit een training mist bestaat de kans dat je jezelf te veel gaat trainen. En dan is een blessure niet ver weg. Heb je een periode van erg zware sportsessies achter de rug? Las dan een pauze in om je lichaam wat rust te gunnen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…