Pfizer zal tijdelijk minder vaccins leveren aan Europa
Pfizer zal tijdelijk minder dosissen van het coronavaccin leveren aan Europa. Dat blijkt uit een boodschap die het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) van...
Inhoud
Amandelmelk wordt alsmaar populairder, het is dan ook enorm gezond en lekker. Hier zijn 10 redenen om amandelmelk te drinken.
Er zit geen cholesterol, verzadigde vetten en zout in amandelmelk, dat helpt een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten te voorkomen.
In een glas amandelmelk zit 30% van de hoeveelheid calcium die je dagelijks nodig hebt. Daarbovenop zit het boordevol vitamine D, deze combinatie maakt je botten en tanden sterk.
Amandelmelk bevat de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Je huid heeft vitamine E nodig om gezond te zijn en zich te beschermen tegen schadelijke zonnestralen.
Je hoeft amandelmelk niet in de koelkast te bewaren. Dat maakt amandelmelk het perfecte tussendoortje om mee te nemen naar je werk.
Ongezoete amandelmelk bevat weinig suikers waardoor je bloedsuikerspiegel hetzelfde blijft. Je verlaagt je kans op diabetes en door de lage glycemische index worden suikers niet opgeslaan als vet.
Er zit veel vitamine B in amandelmelk, hierdoor worden je spieren sterk en zullen ze sneller herstellen na een inspanning.
Een glas amandelmelk bevat ongeveer 60 calorieën, vergeleken met 122 calorieën in koemelk. Het is dan ook een uitstekend vervangmiddel als je gewicht wil verliezen.
Bijna 25% van de bevolking is lactose intolerant. Dat wil zeggen dat ze het moeilijk hebben om de suiker die in koemelk zit te verteren. Amandelmelk is dan een veilig en gezond alternatief want er zit geen lactose in.
Amandelmelk bevat bijna 1 gram vezels per portie, dat is nodig voor een gezonde spijsvertering.
Amandelmelk heeft niet dezelfde smaak als koemelk. Het heeft zijn eigen unieke smaak die velen veel lekkerder vinden dan koemelk. Omdat het dezelfde consistentie heeft als koemelk kan je in recepten gemakkelijk koemelk vervangen door amandelmelk.
Pfizer zal tijdelijk minder dosissen van het coronavaccin leveren aan Europa. Dat blijkt uit een boodschap die het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) van...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon