Amandelmelk wordt alsmaar populairder, het is dan ook enorm gezond en lekker. Hier zijn 10 redenen om amandelmelk te drinken.
1. Het houdt je hart gezond
Er zit geen cholesterol, verzadigde vetten en zout in amandelmelk, dat helpt een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten te voorkomen.
2. Je botten blijven sterker met amandelmelk
In een glas amandelmelk zit 30% van de hoeveelheid calcium die je dagelijks nodig hebt. Daarbovenop zit het boordevol vitamine D, deze combinatie maakt je botten en tanden sterk.
3. Je huid zal stralen
Amandelmelk bevat de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Je huid heeft vitamine E nodig om gezond te zijn en zich te beschermen tegen schadelijke zonnestralen.
4. Amandelmelk hoef je niet in de koelkast te bewaren
Je hoeft amandelmelk niet in de koelkast te bewaren. Dat maakt amandelmelk het perfecte tussendoortje om mee te nemen naar je werk.
5. Het heeft geen invloed op je bloedsuikerspiegel
Ongezoete amandelmelk bevat weinig suikers waardoor je bloedsuikerspiegel hetzelfde blijft. Je verlaagt je kans op diabetes en door de lage glycemische index worden suikers niet opgeslaan als vet.
6. Je spieren worden sterker
Er zit veel vitamine B in amandelmelk, hierdoor worden je spieren sterk en zullen ze sneller herstellen na een inspanning.
7. Het houdt je op een gezond gewicht
Een glas amandelmelk bevat ongeveer 60 calorieën, vergeleken met 122 calorieën in koemelk. Het is dan ook een uitstekend vervangmiddel als je gewicht wil verliezen.
8. Er zit geen lactose in
Bijna 25% van de bevolking is lactose intolerant. Dat wil zeggen dat ze het moeilijk hebben om de suiker die in koemelk zit te verteren. Amandelmelk is dan een veilig en gezond alternatief want er zit geen lactose in.
9. Het is goed voor je spijsvertering
Amandelmelk bevat bijna 1 gram vezels per portie, dat is nodig voor een gezonde spijsvertering.
10. Het is lekkerder dan koemelk
Amandelmelk heeft niet dezelfde smaak als koemelk. Het heeft zijn eigen unieke smaak die velen veel lekkerder vinden dan koemelk. Omdat het dezelfde consistentie heeft als koemelk kan je in recepten gemakkelijk koemelk vervangen door amandelmelk.