Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 redenen waarom je vaker sushi zou moet eten

Olivier
5 min read

1. Sushi is er in een heleboel varianten

Er bestaan een heleboel verschillende soorten sushi. Er zal dus altijd wel een sushi zijn die je weet te waarderen. Bovendien zal het eten van sushi op die manier minder snel gaan vervelen. Steeds weer je namelijk een andere variant op je bordje leggen.

2. Sushi is gezond

Sushi staat bekend als gezonde voeding. Het wordt immers gereid met verschillende verse vis, groenten, dus boordevol vitamines, en rijst. Wanneer je een liefhebber bent van vegetarisch voedsel dan zijn er nog altijd de talloze veggie varianten met enkel heerlijke groentes. Dit betekent dat je, zelfs als je vegetariër bent, kun genieten van sushi.

3. Sushi is licht verteerbaar

De ingrediënten waar sushi van is gemaakt, zorgen ervoor dat dit een licht verteerbare maaltijd is. Doordat sushi niet zwaar op je maag ligt, is het een uitgelezen maaltijd om tussen de middag te eten. Vervang dus je lunch eens door sushi en maak er zo iets bijzonders, maar ook erg lekkers, van. Uiteraard geldt dit ook als je je diner vervangt door verschillende soorten sushi, want ook dan zal de maaltijd licht verteerbaar en erg lekker zijn. Na het eten van, soms zelfs enorme hoeveelheden sushi, blijft het vervelende opgeblazen gevoel gelukkig achterwege. Sushi kun je dus eigenlijk altijd wel op het menu zetten.

4. Sushi eten is gezellig

Sushi eten is een uitstekende manier om je samen met je dierbaren te vermaken. Samen genieten van verschillende heerlijke sushivarianten is immers erg gezellig. Bovendien zal er meestal wel het nodige worden gelachen. Door sushi namelijk te eten met eetstokjes zullen er zonder twijfel lachwekkende situaties ontstaan die de sfeer aan tafel zeker ten goede zullen komen. Wanneer je eenmaal sushi hebt gegeten, kijk je dan ook reikhalzend uit naar je volgende sushidate.

5. Sushi is altijd vers voedsel

Doordat er voor de bereiding van sushi alleen maal wordt gewerkt met verse ingrediënten weet je zeker dat er geen voedingsstoffen verloren zullen gaan. Ook ben je er zeker van dat je geen producten binnenkrijgt die de houdbaarheidsdatum hebben overschreden. In de meeste restaurants waar sushi op de menukaart staat, worden deze heerlijke hapjes bijna voor je neus gemaakt. Doordat de bereiding erg snel gaat, zul je tevens nooit lang hoeven te wachten voordat je kunt gaan genieten.

6. Sushi is een lust voor het oog

Als je gaat eten dan wil het oog ook wat. Sushi is om die reden ideaal om op tafel te zetten. De presentatie van deze heerlijke hapjes gebeurt vaak op een erg mooie en creatieve manier. Hierbij kun je onder andere denken aan sushi die in de vorm van een bootje aan tafel wordt gebracht. Bijna zonde om op te eten, maar zeker ook te lekker om te laten staan.

7. Sushi kun je ook thuis bereiden

Hoewel een groot aantal geweldig goede sushirestaurants bestaan, kun je er ook voor kiezen om deze lekkernijen zelf thuis te bereiden. Echt moeilijk is de bereiding van sushi overigens niet omdat je vrijwel niet hoeft te koken (alleen de rijst). Je keuken hoeft na het klaarmaken van sushi er dan ook niet als een zwijnenstal uit te zien. Ook hoef je geen uren in de keuken te staan zwoegen voordat je eindelijk aan tafel kunt.

8. Sushi bereiden kan niet mis gaan

De bereiding vans sushi kan vrijwel niet misgaan omdat je er niets hoeft te bakken. Er kunnen dan ook geen producten aanbranden waardoor je maaltijd direct in de prullenbak zal belanden. Je hoeft dan ook geen keukenprins of –prinses te zijn om een heerlijke sushimaaltijd aan je familie en vrienden voor te zetten. Bovendien zijn er speciale sushikits in de handel die alles bevatten wat je voor het klaarmaken van een sushimaaltijd nog hebt. Uiteraard bevat een dergelijke kit ook alle informatie die je nodig hebt om de gerechten klaar te maken.

9. Sushi wordt ook thuisbezorgd

Op het moment dat je geen zin hebt om naar een sushirestaurant te gaan, maar evenmin deze lekkere hapjes zelf klaar wilt maken, dan zijn er ook bedrijven die de gewenste sushi thuis komen bezorgen. Deze bedrijven zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond overal in ons land verschenen. Er zal er dus vast ook eentje bij jou in de buurt te vinden zijn. Om lekker sushi te eten hoef je niet eens meer je huis uit, gewoon even telefonisch of via het internet bestellen en betalen, en het lekkers wordt binnen een ommezien op elk gewenst adres bezorgd.

10. Sushibowl kan ook

Als je sushi op een bijzondere manier aan je gasten voor wilt zetten dan kun je er ook voor kiezen om een sushibowl te maken. Hiervoor hoef je alleen maar de gewenste ingrediënten in een kommetje te doen. Je hoeft dus geen sushi te rollen. Dit is misschien wel de meest eenvoudige manier om van sushi te kunnen genieten. Een sushibowl maken kan dan ook bijna overal en altijd.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…