Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips om de laatste feestkilo’s kwijt te raken

Camille
3 min read

Lang na de feestdagen kunnen er toch nog wat feestkilo’s blijven hangen. Met een goede motivatie is het mogelijk om ze kwijt te raken. Dit zijn 10 slimme tips om op een gezonde en verantwoorde manier van de feestkilo’s af te komen.

Water, water en nog meer water

Van alle dranken is water het meest essentiële dat je kunt drinken voor je gezondheid. Voor vele lichaamsfuncties is een goede waterbalans in het lichaam onmisbaar. De spijsvertering krijgt een flinke boost bij een regelmatige inname van water en daarom is het een bijzondere hulpmiddel bij gezond afvallen.

Tip 1: Gebruik een alarm

Zet een alarm om verspreid over de dag herinnerd te worden om een glas water te drinken. Zo vergroot je de kans dat je aan de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 liter water komt.

Tip 2: Varieer

Varieer met verschillende smaken door stukken komkommer of vruchten aan je water toe te voegen. Zo prikkel je je smaakpapillen en krijg je extra vitamines binnen!

Tip 3: Pittige kruiden en pepers

Breng regelmatig je gezonde maaltijden op smaak met wat pittige kruiden en pepers. De aanwezigheid van capsaïcine in bijvoorbeeld chilipepers, heeft een dubbele werking; het eten van deze pittige pepers verhoogt het lichaamstemperatuur een fractie, wat weer zorgt voor een betere calorieverbranding.

Tip 4: Eet vaker groenten

Eet 5 keer per dag lichte, gezonde maaltijden en tussendoortjes om de eetlust goed te reguleren en de spijsvertering een boost te geven.

Tip 5: Groenten en fruit als tussendoortje

Kies vaker voor rauwe groenten en fruit als tussendoortje of als basis voor een maaltijd. Rauwe groenten bevatten per hap zeer weinig calorieën maar zitten wél boordevol vitamines en mineralen. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel en een sterke energietoename.

Tip 6: Margarine

Vervang boter door margarine, zoals Becel Light. Ideaal voor wie op zijn calorie inname of gewicht wilt letten. Becel Light bevat 88% minder slecht verzadigd vet dan boter. Het is een product met 22% plantaardige oliën waarvan de helft omega 3 en omega 6 vetzuren.

Tip 7: Gedroogd fruit en noten

Gedroogd fruit en noten zijn ideaal om natuurlijk zoete en goed vullende maaltijden mee samen te stellen.

Tip 8: Thee

Vervang zoete koolzuurhoudende dranken voor ongezoete groene thee en water.

Tip 9: Beweging

Maak vaker een stevige wandeling of begin met hardlopen voor de vele gezondheidsvoordelen.

Tip 10: Fysieke activiteit

Probeer minstens drie keer per week met mate aan fysieke activiteit te doen om in een goed ritme te komen.

Een positieve instelling, gevarieerd eetpatroon en regelmatige beweging zijn de belangrijkste sleutels om extra kilo’s kwijt te raken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…