Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Margarine is geen boter

Camille
2 min read

Margarine is plantaardig. Boter is dierlijk. Niettegenstaande ze allebei vetten bevatten, blijven er toch nog altijd heel wat verschillen tussen margarine en boter. Maar welke van de twee hoor je nu te kiezen?

Margarine

Margarine is gemaakt van plantaardige oliën. Het is 100% plantaardig en past dus perfect in een gezonde en evenwichtige voeding. Margarine bevat geen melkvet en is bovendien een bron van omega 3 en rijk aan onverzadigde vetten.

Boter

In tegenstelling tot margarine, bevat boter voornamelijk verzadigde vetten. Het is een dierlijk product en bestaat uit minimum 82% melkvet.

Vet is essentieel

Veel mensen denken dat ze ‘vet’ zoveel mogelijk moeten vermijden omdat deze niet goed zijn voor het lichaam. Maar het is namelijk zo dat het lichaam onverzadigde vetten (omega’s 3 en 6) nodig heeft. Het is belangrijk dat we deze vetten innemen, via plantaardige voeding, omdat je lichaam het zelf niet kan aanmaken. Je hebt ze nodig voor je weerstand en de opbouw van je cellen.

Cholesterol

Omega 3 en 6 vetzuren hebben een positieve invloed op de cholesterol. Deze zijn onder andere te vinden in vis, noten en plantaardige oliën. In margarine zitten er plantaardige oliën waardoor ze hier een voordeel heeft tegenover boter. Margarine draagt dus bij in het behoudt van een normaal cholesterolgehalte in het bloed.

Kies voor margarine

Margarine is geen boter en is zoals hierboven besproken veel gezonder. Kies daarom om bv. ook te koken met margarine. Daarnaast is margarine rijk aan diverse vitamines (A, D en E). Tot slot is plantaardige voeding veel milieuvriendelijker. Voor dierlijke producten zijn er meer middelen nodig om het te realiseren en worden er tevens meer broeikasgassen uitgestoten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…