3 X gerechten met rijst

3-x-gerechten-met-rijst.jpg

Op zoek naar een makkelijk doordeweeks recept met rijst? Hieronder enkele recepten om inspiratie op te doen:

1. Gebakken rijst met groenten

Dit gerecht is heel makkelijk te bereiden en staat binnen 30 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • Halve ui
  • 1 prei
  • ½ courgette
  • 1 wortel
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Scheut sojasaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
  2. Snij de groenten in kleine stukken en bak ze in de pan totdat ze zacht zijn.
  3. Voeg de sojasaus en de kruiden toe en laat ze enkele minuten meebakken.
  4. Breek vervolgens de 2 eieren in het midden van de pan. Laat dit een beetje stollen en meng alles daarna goed door elkaar totdat de eieren goed gestold zijn.

De vleesliefhebbers kunnen eventueel wat hamblokjes of kip aan het gerecht toevoegen.

2. Broccolirijst

Ingrediënten

  • 150-175 gram rijst
  • 300 gram broccoli
  • 1 ui
  • Bouillonblokje
  • scheut amandelmelk
  • flinke hand geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
  2. Kook ook de broccoli in water met een bouillonblokje.
  3. Snipper vervolgens een uitje en snijd de knoflook fijn.
  4. Als de rijst en broccoli gaar zijn, doe je ze beide in een kom en stamp je het goed door elkaar met een scheutje amandelmelk.
  5. Doe daarna een scheutje olijfolie in de pan en fruit het uitje en de knoflook.
  6. Voeg na 2 minuten de rijst en broccoli toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de geraspte kaas toe.

Serveer de broccolirijst met een stukje kip of mager vlees.

3. Romige rijst met sperziebonen

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 el paprikapoeder en 1 el oregano
  • 2 el magere room
  • Olijfolie
  • Handje gerapte kaas
  • Eventueel hamreepjes of andere groenten (paprika, prei..)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze en de sperziebonen in ongeveer 10 minuten gaar.
  2. Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  3. Doe olijfolie in de pan en fruit het uitje met de knoflook. Voeg er vervolgens de andere groenten aan toe.
  4. Voeg daarna de kruiden toe. Bak ze ongeveer 1 minuut mee en voeg vervolgens de rijst en sperziebonen toe.
  5. Indien gewenst, voeg er de hamblokjes aan toe.
  6. Roer alles goed door elkaar en voeg de geraspte kaas toe.
  7. Breng het geheel nog op smaak met peper en zout. En voeg als laatste de magere room toe.

Smakelijk!
Bosto