Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 ongezonde ochtendgewoontes

Anja
2 min read

Voor sommige mensen zijn ochtenden keer op keer een hel. Deze mensen zijn nu eenmaal gelukkiger in de avond en hebben veel moeite met opstaan. Om dit proces makkelijker te maken, hebben ze zichzelf ongezonde gewoontes aangeleerd. Nu is het tijd om deze slechte gewoontes te doorbreken. Hieronder 4 ongezonde ochtendgewoontes die je beter kan veranderen.

1. Ontbijt overslaan

Het is algemeen bekend: Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Veel mensen slaan het ontbijt echter over en nemen in plaats van wat te eten genoegen met een sigaret en een tas koffie voordat ze naar hun werk gaan. Breng hier dus snel verandering in en begin je dag gezond.

2. Smartphone

De smartphone speelt een grote rol in ons leven. Het is de manier om met iedereen in contact te blijven. Facebook, Twitter, e-mail, WhatsApp, noem maar op. Dit zorgt ook voor veel stress. Veel mensen openen daarom gelijk hun smartphone als ze wakker worden. Dit is een ongezonde gewoonte, voor je lichaam is het belangrijk dat je rustig wakker wordt. Neem eerst een kwartiertje om je ogen open te doen voordat je die smartphone erbij pakt.

3. Snooze

Veel mensen drukken eindeloos op ‘snooze’ als hun wekker afgaat. Liever nog 5 minuutjes doorslapen. Dit geeft echter het verkeerde signaal aan je lichaam af. Het is beter om meteen uit bed te springen wanneer je alarm afgaat. Het vergemakkelijkt het proces van ‘wakker worden’.

4. Water

In je slaap krijg je geen vocht binnen, daarom is je lichaam uitgedroogd als je wakker wordt. Veel mensen drinken geen of weinig water bij hun ontbijt en dit kan zorgen voor hoofdpijn in de ochtend. Zorg dat je een fles water naast je bed hebt staan en begin met een paar flinke slokken (citroen)water.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…