Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je elke ochtend lauw water met citroen zou moeten drinken

Camille
3 min read

Op welke wijze je je dag laat beginnen is essentieel voor je gezondheid. Dit wordt helaas nog altijd sterk onderschat. Het begin van je dag heeft echter invloed op het verloop van de rest van je dag. In het bijzonder je humeur en de mate van stress hangen nauw samen met de wijze waarop je dag is begonnen.

Maak je spijsverteringsysteem wakker

Wakker worden betekent niet alleen dat je je ogen opent en je je heerlijk uitrekt. De rest van je lichaam moet ook even de tijd krijgen om wakker te worden. Om je spijsverteringsysteem geleidelijk weer op gang te krijgen doe je er goed aan om, direct na het ontwaken, een glas lauw water met citroen te drinken. Zeker op het moment dat je bezig bent om wat overtollige kilootjes kwijt te raken, is dit een absolute aanrader.

Andere voordelen van lauw water met citroen

  1. Als je er een gewoonte van maakt om elke ochtend een glas lauw water met citroensap te drinken dan merk je al gauw dat je minder zin hebt in koffie, of een andere snelle energieboost. Bovendien zullen de vitaminen en mineralen in de citroen voedselresten uit je maag en darmen sneller af laten voeren.
  2. Een glas lauw water met citroen beïnvloedt je stoelgang. De afvalstoffen uit je maag en darmen moeten immers ook uit je lichaam af worden gevoerd. Een extra voordeel is dat ook allerlei gifstoffen met je ontlasting uit worden gescheiden. In je lever zorgt citroen ervoor dat gifstoffen worden aangepakt en afgevoerd.
  3. Citroen is erg rijk aan vitamine C en kalium. De vitamine C zal je lichaam helpen bij het voorkomen van verkoudheid, terwijl het kalium de werking van je hersenen stimuleert en je bloedsuikerspiegel stabiliseert. Vitamine C zal verder de ijzeropname in je lichaam bevorderen en je weerstand optimaliseren.
  4. De vitamine C, in het water met citroen, zal rimpels en oneffenheden van je huid helpen terugdringen en je huid er gezonder uit laten zien. .
  5. Hoewel citroen van nature erg zuur is, zal dit in je lichaam veranderen in alkalisch. Op het moment dat je lichaam zuur is dan ben je extra vatbaar voor een heleboel ziekten, terwijl een alkalisch lichaam juist beter beschermd is. Dagelijks een glas lauw water met citroen zal je bloed alkalisch maken en ontstekingen en pijn te lijf gaan.

       

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…