Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoofdpijn Symptomen

shana
3 min read

Voor de meeste mensen is er sprake van hoofdpijn op het ogenblik dat je last hebt van pijn die zich in en/of rond je hoofd heeft gemanifesteerd. Onder hoofdpijn wordt dan ook in veel gevallen de pijn verstaan die je kunt ervaren achter je ogen en in het gebied dat tussen je nek en je achterhoofd ligt. 

Hoe vaak komt hoofdpijn voor?

Het gros van de mensen met hoofdpijn zullen echter niet direct een afspraak maken bij hun huisarts, of een andere arts. Om die reden is het erg lastig om exact vast te stellen hoeveel mensen er nu werkelijk rondlopen met hoofdpijn. In de meeste gevallen kan hoofdpijn worden gezien als een aandoening die geen ernstige gevolgen voor je gezondheid met zich meebrengt. Bovendien zullen de klachten in de regel na een paar uur (meestal hooguit een dag) vanzelf weer verdwijnen.

Op het ogenblik dat je last hebt van hoofdpijn dan worden de klachten die je hebt dikwijls omschreven als een gevoel als je op een erg strakke band om je hoofd hebt gebonden. Daarnaast worden bij hoofdpijn ook vaak klachten gehoord zoals: een barstend of een bonzend gevoel in je hoofd. Maar ook een pijnlijke nek en pijnlijke ogen kunnen ontstaan als gevolg van hoofdpijn. In een aantal gevallen kun je je zelfs duizelig en/of misselijk voelen als gevolg van hoofdpijn. Er zijn mensen die bij ernstige hoofdpijn zelfs te maken krijgen met braakneigingen, of daadwerkelijk braken.

Ernstige hoofdpijn is ronduit hinderlijk

Een ernstige vorm van hoofdpijn kan verantwoordelijk zijn voor een heleboel hinder. Hierbij kun je onder andere denken aan een overgevoeligheid voor (fel) licht of voor harde geluiden. Bij voorkeur trekken mensen zich in dat soort gevallen dan ook terug in een verduisterde en stille ruimte.

Op het ogenblik dat je hoofdpijn zo heftig is geworden en deze gepaard gaat met klachten zoals:

  • dubbelzien,
  • op een explosieve wijze overgeven,
  • een slap gevoel in heel je lichaam,
  • verlammingsverschijnselen,
  • draaierigheid,
  • doofheid aan één oor,

dan moet je absoluut en met spoed medische hulp inschakelen. Dit soort symptomen kan namelijk een teken zijn van de aanwezigheid van een ernstige onderliggende aandoening die mogelijk een heleboel schade toe kan brengen aan je hersenen of andere delen van je lichaam. Alleen door snel handelen, kan een arts grondig onderzoek verrichten en de juiste diagnose stellen.

In de meeste gevallen zal hoofdpijn echter onschuldig zijn en hoef je je niet ongerust te maken. Met rust, en eventueel het gebruik van een pijnstiller, zal de hoofdpijn dan vanzelf weer overgaan.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…