scrollTop top

10 effectieve ochtendrituelen voor een gezond lichaam

10 effectieve ochtendrituelen voor een gezond lichaam

Een gezond lichaam begint bij een gezond ochtendritueel. Begin je de ochtend op een gezonde manier, dan heb je een goede basis om de rest van de dag ook gezond door te komen. Op deze pagina lees je welke tien ochtendrituelen je kunt gebruiken om de dag meteen goed te beginnen, voor een gezond lichaam.

1. Adem

Neem een paar keer diep adem. De meeste mensen hebben haast in de ochtend. Ze stappen uit bed, moeten snel douchen en moeten echt rennen om zich klaar te maken en te eten. Sta liever iets eerder op, neem een paar keer diep adem voor je uit bed komt en begin je dag in rust.

2. Water

Drink veel water. In de nacht verlies je veel vocht, aangezien je veel zweet. Je moet dit vocht aanvullen, dus begin de dag met een paar glazen water.

3. Water en citroen

Drink water met citroen. Door water met citroen te drinken, breng je de spijsvertering op gang. Daar komt nog bij dat citroen goed is voor de huid, dat je er energie van krijgt en dat het ook nog best lekker is om water met citroen in de ochtend te drinken.

4. Ontbijt

Maak een gebalanceerd ontbijt. Een gebalanceerd ontbijt bevat fruit, vezels, vitaminen en mineralen. Eet je dit ontbijt, dan begin je de dag meteen goed. Sla een zoet ontbijt liever over, want hier raakt je lichaam alleen maar van uit balans.

5. Sport

Sport in de ochtend. Door te sporten, word je lekker wakker en krijg je meteen veel energie. Zeker als je moeite hebt met sporten, is het slim om dit meteen in de ochtend te doen.

6. Lach

Lachen is gezond en bovendien een goede manier om de dag te beginnen. Probeer eens wat te lachen in de ochtend en je bent meteen niet meer moe en knorrig.

7. Thee

Drink veel thee. Thee geeft je energie, maar je kunt er ook het vocht mee aanvullen dat je in de nacht verloren bent.

8. Visualiseer

Visualiseer de dag. Wat ga je vandaag allemaal doen? Door je dag te visualiseren, kun je je er mentaal op voorbereiden.

9. Stretch

Door te stretchen, word je meteen lekker wakker en zijn je spieren warm. Je kunt je gewoon uitrekken, maar het is nog beter om even de tijd te nemen om enkele stretchoefeningen te doen.

10. Vroeg opstaan

Sta wat eerder op. Als je wat eerder opstaat, heb je daadwerkelijk tijd om alle bovenstaande tips op te volgen en je dag gezond te beginnen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  226.954.208
 • Aantal
  doden
  4.671.066
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.217.473
 • Aantal
  doden
  25.494

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!