Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 ideetjes om je ochtend goed te starten met een stevig ontbijt

Anja
2 min read

Heb jij ’s ochtends nooit zoveel trek en vind je het dus lastig om een gezond ontbijt naar binnen te werken? Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Hieronder 5 stevige ontbijtrecepten om je ochtend goed te starten.

1. Fruit en yoghurt

Neem een schaaltje yoghurt en doe daar wat stukjes banaan, perzik, appel, frambozen of bessen doorheen. Tip: Je hebt in de supermarkt kant en klare bakjes fruit. Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken. Vergeet het niet te ontdooien de avond van te voren. Je kunt er bovendien ook wat muesli bijdoen.

2. Volkoren granenontbijt

Ook een hoogwaardig granenontbijt is erg gezond. Neem bijvoorbeeld havermout, muesli, granola of volkoren cornflakes. Probeer wel een graanontbijt te kiezen met zo weinig mogelijk suiker.

3. Gekookt eitje

Neem een gekookt eitje als ontbijt voor een goede start van de dag. Doe het eitje eventueel op een volkoren boterham of cracker zodat je ook vezels binnenkrijgt!

4. Kwark

Ook een schaaltje kwark is prima voor een gezond ontbijt. Kies voor pure kwark. Vind je pure kwark te zuur? Voeg dan een beetje dik sap toe om de smaak te verzachten.

5. Smoothie

Ben jij ’s ochtends niet het type dat veel moeite in een maaltijd wilt steken? Pak dan wat fruit, gooi het in de blender, voeg eventueel wat yoghurt toe en klaar is kees.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…