Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 feiten over relaties die niemand je vertelt

Anja
3 min read

Ben je op dit moment single en zou je heel graag een relatie willen? Niet getreurd, niet alles aan een relatie is rozengeur en manenschijn. Lees verder om achter 5 feiten over relaties te komen die niemand je vertelt. Ook als je wel een relatie hebt en soms je twijfels hebt en je afvraagt of iets normaal is, kan dit artikel interessant zijn!

1. Je vindt je partner soms niet leuk

Natuurlijk ben je gek op je partner, maar af en toe vind je hem gewoon echt niet leuk. Er is een bepaald ding waar je je altijd aan irriteert. Of hij maakt vaak hetzelfde grapje dat je nu toch echt weleens gehoord hebt. Ook dit hoort bij een relatie, je kunt nu eenmaal niet alles leuk vinden aan iemand en ergernissen horen er nu eenmaal bij.

2. De verliefdheid gaat na verloop van tijd over

Had je toen je je partner net ontmoette verwacht dat je voor altijd verliefd zou blijven? Meestal is dit niet het geval. Na verloop van tijd worden de vlinders minder en is het minder spannend om elkaar te zien. Het wordt 'gewoon' om bij elkaar te zijn en daarmee verdwijnt ook een deel van dat verliefde gevoel. Dit maakt plaats voor 'houden van', wat eigenlijk veel mooier is. In deze overgangsfase zul je soms twijfelen aan je relatie, maar geef hierdoor vooral niet op!

3. Je vindt je partner niet altijd aantrekkelijk

Aan het begin van een relatie zie je elkaar alleen op dates. Je tut je dan helemaal op en ook je partner doet zijn best om er op zijn aantrekkelijkst uit te zien. Als je een paar jaar later samenwoont is dit vaak over. Je ziet je partner ook in een joggingbroek op de bank zitten met een kater van het feestje van de avond ervoor. Logisch dat je je partner dan niet aantrekkelijk vindt! Dit hoort er helemaal bij. Vergeet alleen niet om je af en toe nog helemaal op te tutten zodat dat gevoel van aan het begin nog wel blijft bestaan

4. Een relatie onderhouden is hard werken

In films lijkt een relatie soms zo makkelijk te gaan, maar in de realiteit is het hard werken. Vooral als je daarna werkt en een druk sociaal leven hebt is het belangrijk om genoeg tijd in elkaar te investeren en elkaar niet te verwaarlozen. Spreek irritaties of andere issues ook altijd direct uit, hierdoor wordt het niet groter dan het is en ben je eerlijk tegen elkaar.

5. Een relatie maakt je niet compleet

Een relatie is natuurlijk geweldig, maar het maakt je niet compleet. Zorg dat je als individu compleet bent en probeer dit niet te zoeken in een relatie. Uiteindelijk blijft je verantwoordelijk voor je eigen geluk, net zoals je partner dat is. Natuurlijk kun je elkaar hierin wel ondersteunen.


Herken je (een van) deze punten uit jouw relatie? Welke?

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…