Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe ga je het beste om met irritaties in je relatie?

Anja
2 min read

Je zit in een relatie, je voelt je goed, je bent samen dingen aan het doen, je bent gelukkig en eigenlijk kan het niet mooier worden dan het al is. Toch kan het in de beste relaties voorkomen dat er, vaak hele kleine, dingetjes zijn waar je je aan gaat storen.

Waar irriteer jij je aan?

Verschillende zaken als de toiletbril omhoog laten, de vaat laten staan, het dopje niet terug doen op de tube tandpasta, de sokken laten slingeren, geen poot uitsteken in het huishouden, alles maar voor lief nemen, kunnen op den duur tot grote irritaties leiden.

Wat kun je er aan doen?

Ga bij jezelf na hoe erg het eigenlijk is. Kijk ook eens in de spiegel, ben jij wel de ideale partner of heb je zelf ook hier en daar wat foutjes toe te geven. Probeer de ander kenbaar te maken dat je je aan bepaalde dingen irriteert zodat hij of zij er iets mee kan doen. Verandert er na herhaaldelijk verzoek echter niets, probeer dan te accepteren dat de ander nou eenmaal zo is. De tijd die je steekt in het ergeren aan andermans fouten kun je veel beter besteden aan het genieten van de dingen die hij of zij doet waar jij zo verschrikkelijk veel van houdt.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…