Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vergis je niet! 6 voedingsmiddelen die er gezond uitzien maar het niet zijn

Anja
2 min read

Soms denk je dat je echt gezond bezig bent, maar als je de verpakking van het voedingsmiddel in kwestie goed doorneemt blijkt dat je helemaal niet zo goed bezig bent. Ben jij benieuwd welke voedingsmiddelen gezond lijken, maar het eigenlijk helemaal niet zijn? Lees dan welke 6 voedingsmiddelen je moet mijden als je gezond wil eten, al lijken deze voedingsmiddelen zo gezond te zijn!

Kant-en-klare salades

Iedereen heeft het wel eens. Je moet even snel iets eten, maar je wil geen fastfood eten. Je pakt een kant-en-klare salade, want dit is gezond én gemakkelijk. Helaas, kijk je naar het aantal calorieën in dit soort salades, dan zie je dat een kant-en-klare salade soms zelfs evenveel calorieën bevat als een hamburger!

Granola

Ik ben gezond bezig, denk je als je een yoghurtje met granola neemt. Helaas, weer niet waar! Granola wordt vaak zoeter gemaakt met suiker en dit betekent dat een half kopje al 210 calorieën kan bevatten.

Kant-en-klare smoothies

Een grote hoeveelheid fruit in een flesje, dat is gezond! Helaas, in kant-en-klare smoothies zit vaak veel suiker. Sommige flesjes bevatten maar liefst 50 gram suiker en dit is alles behalve gezond. Zeker met oog op het feit dat je per dag maar 25 gram suiker mag hebben, is het niet erg gezond om kant-en-klare smoothies te drinken.

Poedervorm pap

Pap die je in poedervorm aanschaft en met water aanmaakt, bevat 12 gram suiker per portie. Wat je beter kunt doen als je pap wil eten, is traditionele pap aanschaffen en klaarmaken.

Chips van groente

Chips van groente zijn beter dan traditionele chips, maar dit betekent niet dat je deze chips onbeperkt kunt eten. De chips is beter dan naturel chips of paprika chips, maar zeker niet gezond.

Proteïnerepen

Proteïnerepen kunnen gezond zijn, maar er zijn ook ongezonde repen die er gezond uit zien. In deze repen zit veel suiker en zijn veel koolhydraten verstopt, die het voedingsmiddel absoluut niet gezond maken. Controleer altijd het label voor je iets koopt.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…