Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 dingen die je moet weten voor je sushi eet

Bram
2 min read

Ben jij ook verzot op sushi? Dit Japanse gerechtje heeft zo zijn eigen regels. Wist je bijvoorbeeld dat er een bepaalde volgorde is waarin je sushi moet eten? Lees hier wat je moet weten als je sushi eet.

1.Sushi moet je in een bepaalde volgorde eten

Om te kunnen genieten van de beste sushi smaken moet je beginnen met de lichtste vis. Ga dan langzaam door naar een vis met een rijkere smaak. Zo zullen de vissoorten met een rijke smaak de andere vissoorten niet overheersen. Kijk naar de vis die in sushi zit en hou deze volgorde aan: start met witte vis, probeer dan een zilveren vis, ga door naar rode vis en eet daarna pas de vette vis zoals zalm. Sushi met ei is een dessert.

2.Wrijf je eetstokjes niet tegen elkaar

Als je in een Japans restaurant eet mag je absoluut niet met je eetstokjes tegen elkaar wrijven. Dat wordt alleen maar gedaan om loszittend hout te verwijderen. Je beseft het misschien zelf niet, maar eigenlijk vertel je de chef dat zijn eetstokjes goedkoop zijn.

3.Hoe moet je sushi doppen in sojasaus?

Gebruik maar een klein beetje sojasaus en zorg ervoor dat de saus niet in de rijst trekt. Draai je sushi om en dop de vis in de saus. Zo voorkom je dat er te veel sojasaus op de rijst terecht komt en de smaak van de vis verloren gaat.

4.Je mag met je handen eten

Heb je problemen met je eetstokjes? In de Japanse cultuur mag je met je handen eten, geen probleem!

5.Waar dient de gember voor?

Gember moet je eten tussen twee verschillende soorten sushi. Het is een manier om de smaak uit je mond weg te wassen. Je smaakpapillen zullen de volgende sushi ten volle kunnen proeven.

6.Wat doe je als je te veel wasabi hebt gegeten?

Je mond zal branden als je te veel wasabi eet. Sluit je mond en adem snel door je neus. Het brandende gevoel zal snel verlicht worden.

7.Sushi is gezond!

Sushi bevat weinig calorieën en veel essentiële vetzuren. Geniet van je maaltijd en maak je niet te veel zorgen over de manier waarop je eet! 

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…