Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 redenen waarom slapen jouw leven domineert

Olivier
5 min read

Sommige mensen denken maar aan één ding… Slapen. Ongelijk kun je ze niet altijd geven… Al missen ze misschien veel moois van de wereld.

1. Je denkt alleen maar aan slapen

Vanaf het ogenblik dat je wakker wordt en je bed uitstapt, kijk jij alweer uit naar het volgende moment dat je weer kunt gaan slapen. Je kunt dan ook niet begrijpen dat er mensen bestaan die niet van een middagdutje houden. Er is toch immers niets heerlijkers dan je even lekker uitstrekken op de bank en je ogen even sluiten. Een middagdutje heb je dan ook echt nodig, en dan niet alleen omdat dit je schoonheid alleen maar ten goede zal komen.

2. Op vakantie check je eerst de bedden

Op het moment dat je op je vakantieadres aankomt, check je eerst de bedden. Het maakt hierbij niet uit of je verblijft in een gerieflijk hotel of je nachten door moet brengen op een veldbedje. Indien het bed niet in perfecte staat is, dan zal je verblijf bij voorbaat al gedoemd zijn om te mislukken. Wanneer je namelijk niet lekker kunt slapen, zal je complete vakantie zijn verpest. Je bent dan niet goed uitgerust om lekker actief bezig te zijn en ook je humeur zal dan zeker niet opperbest zijn. Gedurende je vakantie breng je, zeker als je bed je bevalt, voor een groot deel liggend door. Het liefst slaap je dan ook nog eens een gat in de dag.

3. De dag kom je alleen door met koffie

Na het ontwaken, kan beter iedereen uit je buurt blijven totdat je je eerste kop koffie tot je hebt genomen. Maar ook op momenten dat je je moe en lusteloos voelt, wordt je niet graag bij je koffie vandaan gehaald. Koffie is dan ook de belangrijkste drijfveer die je door een lange dag zal loodsen. Heel de dag hen je deze kostbare drank dan ook het liefst dicht bij je en mag de koffiemachine niet te ver van je vandaag zijn geplaatst.

4. Je haat wekkers

Zolang wekkers je niet storen, kun je er aardig mee leven, maar op het moment dat deze vreselijke dingen geluid voort gaan brengen haat je ze uit de grond van je hart. Elke ochtend moet je je dan ook beheersen om de wekker niet door je slaapvertrek te smijten. Elke keer dat een wekker geluid maakt, schik je immers wakker en besef je dat je niet langer in dromenland mag vertoeven. Maar al te vaak probeer je het moment van ontwaken echter nog uit te stellen door meerdere keren op de snoozeknop te drukken. Helaas ontkom je uiteindelijk niet aan het dwingende geluid van de wekker dat je tegen wil en dank je bed uit drijft.  

5. Moeite om je ogen open te houden

Je oogleden lijken wel van lood te zijn. Op elk moment dat je maar even kan, zul je je ogen dan ook sluiten. Het maakt je niet uit of je alleen of in gezelschap bent, thuis, op het werk of in de trein. Overal lijk je te kunnen slapen en je van niemand ook maar iets aan te trekken. Een avond naar de film of een middagje aan het strand zal door jou altijd op dezelfde manier worden doorgebracht: heerlijk met je ogen dicht.

6. Slapen betekent alles voor je

Je vrienden snappen werkelijk niet van je. Je geeft dan ook vaak de voorkeur aan vroeg in bed duiken in plaats van een avondje gezellig samen stappen. Je geniet er dan ook enorm van als je lekker warm in je bed kunt liggen en niet van kroeg naar kroeg hoeft te struinen door de regen. Slapen beschouw je bovendien als je voornaamste hobby en je favoriete bezigheid. Zelfs een goede vrijpartij kan je er niet altijd van weerhouden om je om te draaien en te gaan slapen.

7. Je slaapkamer is je paradijs

Je slaapkamer is de belangrijkste ruimte in je huis. Je koopt dan ook meestal producten die iets met slapen of met je slaapkamer te maken hebben. Je geeft liever geen geld uit aan kleding, maar juist wel aan een lekkere pyjama of een heerlijk dekbed. De kleding doe je zodra je thuiskomt toch zo snel mogelijk uit om je bed in te duiken. Luxe artikelen worden door jou evenmin vaak gekocht omdat je liever vroeg gaat slapen dan bijvoorbeeld een boek leest of naar de televisie kijkt.

8. Je wilt een winterslaap houden

Je vindt het echt vreselijk dat je een mens bent en dus niet zoals bepaalde dieren een winterslaap kunt houden. Het lijkt je namelijk heerlijk om langere tijd achtereen slapend door te brengen. Je van niets of niemand wat aan hoeven trekken en in een heerlijk warm bed blijven liggen. Bij gebrek aan beter probeer je, zodra de gelegenheid zich voordoet, zo lang mogelijk uit te slapen. Je voelt je immers nooit helemaal uitgerust en voortdurend kijk je uit naar het ogenblik dat je weer in je bed mag stappen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…