Klantervaring verbeteren onder druk van Covid-19? Deze 10 Belgische bedrijven deden het
Het jaar 2020 is voor iedereen moeilijk geweest. De pandemie heeft ons verrast en heeft een verwoestend effect gehad op mensen en bedrijven. Tegelijkertijd...
Inhoud
In tijden van lockdown is het niet altijd even makkelijk om je aan een gezond voedingspatroon te houden. Als de verveling toeslaat, is de verleiding om te snacken groot. En als je het druk hebt met werk en kinderen, schiet gezond koken er snel bij in. Daarom is meal prepping iets voor jou.
Om ervoor te zorgen dat je ook tijdens de lockdown gezond blijft eten, kan je aan meal prepping doen. Dat betekent dat je op een bepaalde dag in de week al je maaltijden voor de rest van de week gaat voorbereiden. Je stelt dan een weekmenu en een boodschappenlijstje op en maakt al zoveel mogelijk zaken op voorhand klaar. Meal prepping brengt bovendien heel wat voordelen met zich mee:
Op zaterdag of zondag sla je aan het koken, bakken en groentjes snijden zodat je tijdens de drukkere dagen van de week minder hoeft te doen.
Omdat je grondig gaat nadenken over wat je eet, zal je makkelijker voor gezonde opties kiezen en ook bewuster koken.
Tijdens een pandemie is dat geen overbodige luxe. Schrijf een grondig boodschappenlijstje uit en beperk je trips naar de supermarkt tot één keer per week. Voedsel dat dreigt te vervallen voor je het nodig hebt, kan je makkelijk invriezen.
Door maar één keer te gaan winkelen, zal je minder impulsaankopen doen en ook beter gaan nadenken over wat je echt nodig hebt. Zo bespaar je dus geld.
Bereid niet alleen je hoofdmaaltijden voor, maar zorg bijvoorbeeld ook voor gezonde en lekkere snacks om die zwakke momenten door te komen. Dat kan natuurlijk gewoon een stuk fruit of groente zijn, maar er zijn nog heel wat meer gezonde snacks die je op voorhand kan klaarmaken.
Voortaan weet je precies wat je gaat eten ’s avonds en hoeveel werk je nog hebt om een maaltijd op tafel te toveren. Dat zorgt voor een beetje gemoedsrust in deze stressvolle tijden.
Je verspilt minder voedsel …
Doordat je al je maaltijden zorgvuldig uitdenkt, kan je eventuele restjes meteen mee inplannen voor een volgende maaltijd. Zo gaat er minder voedsel verloren.
Een restje kip? Dat verwerkt je toch gewoon in een slaatje. Wat geroosterde groenten over? Die passen perfect bij een omelet. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het meal preppen!
Geef maar toe, je hebt meer potjes en bakjes in huis dan je ooit zou kunnen gebruikn. Tijdens het meal preppen komen die allemaal van pas om je gerechten, ingrediënten en kliekjes te bewaren of in te vriezen.
Ben jij klaar om te gaan meal preppen? Auteur en fit foodie Sally O’Neil legt je in haar boek ‘Meal Prep Plan’ in drie makkelijke stappen uit hoe je kan starten met meal prepping. Je ontdekt er hoe jij kan beginnen met het voorbereiden van maaltijden, welke recepten het best geschikt zijn en hoe je er gezonde eetgewoontes aan overhoudt. O’Neil deelt haar verhaal en haar tips voor een gezonde levensstijl bovendien ook op haar foodblog The Fit Foodie.
Het jaar 2020 is voor iedereen moeilijk geweest. De pandemie heeft ons verrast en heeft een verwoestend effect gehad op mensen en bedrijven. Tegelijkertijd...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon