Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: 98% van de kleuters beweegt te weinig

Bram
2 min read

Maar liefst 98% van de kleuters krijgt te weinig beweging. Sport en beweging bij kleuters wordt vaak vergeten. Te weinig beweging tijdens de kleutertijd kan obesitas, diabetes en hartziekten veroorzaken. Toch hoeft sport tijdens de kleutertijd niet moeilijk te zijn. Met deze tips hou je je kleuter gezond.

1.Ga naar buiten

Kleuters zijn van nature energiek en nieuwsgierig. Door samen buiten te komen kan je kleuter spelen, lopen en ontdekken. Ga eens samen naar het park, het bos of een speeltuin. Je kind zal zich op een leuke manier kunnen uitleven. Buiten bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, ook de sociale-, motorische- en emotionele vaardigheden worden gestimuleerd. Speel tikkertje in de tuin of laat je kind helpen tuinieren, er zijn zoveel leuke manier om je kind actief te houden!

2.Ga samen wandelen

Laat af en toe de kinderwagen thuis. Laat je kleuter met je mee stappen naar de bakker of naar de winkel. Of parkeer je auto een beetje verder zodat je kind toch een klein wandelingetje kan maken. Neem ook wat vaker de trap in plaats van de lift. De extra beweging is goed voor je kind.

3.Beperk de tijd voor de tv

Kinderen zijn vaak verslingerd aan de tv en computer. Probeer ervoor te zorgen dat je kind niet langer dan twee uur per dag naar tv kijkt. Je kan ook dvd’s kopen waarin kinderen worden aangemoedigd om te dansen, dat is een goed alternatief voor gewone tekenfilmpjes.

4.Sportlessen voor kleuters?

Sportlessen voor kleuters zijn in. Tegenwoordig zijn er verschillende zwemlessen of danslessen voor kleuters. Schrijf je kind in, het zal zich kunnen uitleven, vriendjes maken én het is gezond.

5.Geef het goede voorbeeld

Wij zijn natuurlijk het grootste rolmodel voor onze kinderen. Als wij de hele dag in de zetel zitten en passief zijn zullen kinderen ons nadoen. Toon je kind dat jij ook graag beweegt. Ga samen dansen, sporten, spelen en bewegen. Je kind zal je met plezier nadoen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…