Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Op dit tijdstip luisteren mannen het best

Anja
2 min read

Heb jij soms het gevoel dat je partner niet naar je luistert? Het is soms moeilijk om zijn aandacht te krijgen en vast te houden. Soms gaan de dingen die jij vertelt het ene oor in en meteen het andere oor weer uit. Zorg ervoor dat je zijn aandacht bemachtigt op deze tijdstippen en hij zal ongetwijfeld naar je luisteren!

Beste gesprek ’s avonds

Als je echt een goed gesprek wilt hebben, waarbij hij met zijn volle aandacht bij jou is, dan spreek je hem best ’s avonds aan. Uit het onderzoek blijkt dat het luistergedrag van mannen het best is later op de avond. Het perfecte tijdstip is om 20u15. Het luistergedrag van vrouwen is anders: vrouwen hebben het liefst een goed gesprek ’s ochtends vroeg rond 8u20.

Wat je beter niet doet

Op een aantal tijdstippen is het helemaal geen goed idee om een gesprek aan te knopen met je partner. Uit onderzoek blijkt dat mannen het vreselijk vinden om een gesprek te voeren als ze aan het douchen zijn. Ook tijdens het gamen of tijdens een voetbalmatch spreek je hem best niet aan. Slechts 1 procent van de mannen luistert dan écht. Handige tip: als een man naar een voetbalmatch kijkt of als hij gamet, kun je hem wel vragen of hij dat klusje wil doen. Hij zit aandachtig naar het scherm te staren en dan heb je een grote kans dat hij gewoon meteen instemt met je verzoek.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…