Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je meer over seks moet praten met je partner

Anja
2 min read

 Je denkt misschien dat seks altijd vanzelf gaat. Inderdaad is seks bij uitstek een gebied waarbij veel ‘als vanzelf’ gaat en mensen elkaar aanvoelen. Toch hebben we allemaal in ons seksuele leven momenten dat we het niet redden met aanvoelen en raden wat de ander denkt en wil. Praten over seks leer je meestal niet van je ouders. Raar eigenlijk, want seks hoort bij het leven, net als bijvoorbeeld slapen en eten. Praten met je partner over wat je wel en niet prettig vindt is daarom belangrijk voor een prettig seksleven.

Elkaars verlangens leren kennen

Praten met je partner is een voorwaarde om het elkaar seksueel te leren kennen en allebei tevreden te zijn met de seksuele relatie. Open zijn over wat je voelt, denkt en vindt legt de basis om samen te zoeken naar plezierige manieren van vrijen en mogelijke oplossingen voor seksuele problemen. Bovendien voel je je vaak vrijer in je relatie als je open kunt praten met elkaar.

Gewoon doen

Veel mensen voelen schaamte om met hun partner over seks te praten. Ze vinden het spannend om hun wensen kenbaar te maken, maar zien het vaak ook als taboe om te praten over seksuele problemen. Bovendien willen ze hun partner niet voor het hoofd stoten en het idee geven dat hij of zij het verkeerd doet. Daardoor blijven ze vaak lang rondlopen met een ontevreden gevoel over hun seksleven.

Praat dus geregeld met je partner over seks zodat jullie beiden optimaal kunnen genieten!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…