Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 redenen waarom slapen gezond is

Anja
2 min read

Wist je dat slapen even belangrijk is als bewegen en gezond eten? Sommige mensen hebben nu eenmaal meer slaap nodig dan anderen, maar genoeg slaap is wel degelijk van belang. Deze 7 redenen tonen aan waarom je die kostbare uren in dromenland niet mag verwaarlozen!

1. Ideaal anti-stress middel

Slapen zorgt ervoor dat je lichaam ontspant. Wanneer je slaapt, zakken je stresshormonen tot het minimum. Ben je op van de zenuwen en stress? Gaan slapen is dan een goede remedie.

2. Bye bye slecht humeur

Een slaapgebrek zorgt ervoor dat je zenuwachtig, ongeduldig en prikkelbaar wordt. Bovendien vermindert het ook je gevoel voor humeur. Dat is niet alleen een nadeel voor jezelf maar ook voor je collega’s, je familie en je vrienden. Wil je weer die goedlachse, vrolijke en vriendelijke persoon worden? Voldoende slapen is de boodschap!

3. Je wordt er mooier door

Mensen noemen het niet voor niets een schoonheidsslaapje. Je haar- en huidcellen worden namelijk ’s nachts vernieuwd. Als je niet genoeg slaapt wordt dat proces verstoord. Slaap dus genoeg en zeg vaarwel tegen die vermoeide huid en doffe haren.

4. Je immuunsysteem wordt sterker

Slaapgebrek kan je immuunsysteem verzwakken. Het zorgt ervoor dat je meer kwetsbaar wordt voor bacteriën en virussen. Weinig slaap kan er dus voor zorgen dat je sneller ziek wordt. Slaap is namelijk van groot belang voor het goed functioneren van lichaam en geest.

5. Je leeft langer

Uit onderzoek blijkt dat voldoende slaap een positieve invloed heeft op je levensduur. Slapen heeft meer invloed op je levensduur dan gezonde eetgewoontes en beweging.

6. Je kan je beter  concentreren

Te weinig slaap belemmert je productiviteit. Wanneer je voldoende slaapt, kan je je beter concentreren en zal je zaken beter kunnen onthouden.

7. Goed voor de lijn

Een slaapgebrek heeft invloed op de manier waarop je lichaam voedsel verwerkt. Dit kan uiteindelijk zorgen voor onnodige extra kilo’s. Genoeg slapen zorgt ervoor dat je op gewicht blijft.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…