Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om beter te communiceren met je partner

Anja
2 min read

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: goede communicatie is dé sleutel voor een goede relatie. Als je beter wilt leren communiceren, dan moet je niet alleen weten hoe je je ideeën overbrengt, maar ook hoe je écht kan leren luisteren naar je partner. Als je wilt weten hoe je beter kan communiceren in je relatie, lees dan onderstaande 5 tips.

1. Lichaamstaal

Zorg dat je lichaamstaal positief is. Positieve lichaamstaal kan helpen om de toon van het gesprek positief te houden. Kijk je partner in de ogen en draai je lichaam naar hem of haar toe. Je kunt eventueel ook je armen gebruiken, maar beweeg ze niet té wild.

2. Empathie

Gebruik je verbeeldingskracht om je helemaal voor te stellen wat het perspectief van je partner zou zijn in een bepaalde situatie. Wees je ervan bewust dat er misschien dingen zijn waar jij niet van op de hoogte bent. Zet jezelf dus geregeld in je partners schoenen.

3. Goede timing

Kies het goede moment. Ga geen gevoelig gesprek aan als je partner bijvoorbeeld al genoeg dingen aan zijn of haar hoofd heeft. Wacht dan liever af tot een rustig moment.

4. Laat de ander uitpraten

Hoewel hij of zij misschien iets zegt wat totaal buitensporig is: onderbreek hem of haar niet tijdens het gesprek. Maak in je hoofd een aantekening van wat je wilde zeggen en kom er later op terug. 

5. Luisteren

Blijf altijd goed luisteren. In een conversatie is het soms zelfs belangrijker dat je goed luistert naar wat de ander te zeggen heeft dan dat je zelf de hele tijd aan het woord bent.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…