China stelt Asian Games en andere sportevenementen uit door uitbraak coronavirus
De Asian Games, die normaal in september zouden doorgaan in de Chinese stad Hangzhou, worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Reden voor...
Inhoud
Het is normaal dat je je opjaagt als je lang in de file staat en je hart tekeer gaat als een gek als je voor een grote groep moet spreken. Een beetje (gezonde) stress kan geen kwaad. Maar als spanning je leven beheerst en je constant chronische stress ervaart, zal je op termijn zowel mentale als lichamelijke ongemakken ervaren. Hoe komt dat? Wat zijn die ongemakken dan precies en hoe kunnen ze verminderd worden?
Bij stress past je lichaam zich automatisch aan om zich te wapenen tegen een mogelijke, bedreigende situatie. Stel nu dat er uit het niets een blaffende hond opduikt, dan zal je hart sneller slaan. Hierdoor krijgen je spieren en hersenen meer zuurstof waardoor er meer suiker vrijgegeven wordt die vervolgens omgezet wordt in energie.
Ter compensatie komen andere lichaamsfuncties op een lager pitje te staan. Denk aan:
Als dat af en toe eens gebeurt, vormt dat op zich geen probleem. Wie constant onder chronische stress staat, loopt het risico op termijn niet meer aan herstel toe te komen. En dat is natuurlijk verre van banaal.
In tijden van stress, kunnen bovenstaande mentale- en lichamelijk klachten in toom gehouden worden door een gezonde levensstijl na te streven. In een notendop betekent dat; gezond en evenwichtig eten, voldoende bewegen en een regelmatig slaappatroon opbouwen.
Merk je dat je energiepeil, ondanks je gezonde leefgewoontes, laag blijft? Voedingssupplementen, bijvoorbeeld op basis van Ubiquinol-Q10, kunnen je energie een boost geven. Bedrijven zoals Pharma Nord, Trenker, Nutrisan, Therasience, Hiddit en Pileje bieden allemaal voedingssupplementen aan op basis van de kwalitatief vervaardigde Ubiquinol-Q10 van de Japanse fabrikant Kaneka.
De Asian Games, die normaal in september zouden doorgaan in de Chinese stad Hangzhou, worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Reden voor...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon