Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Drie gezonde drankjes die je altijd mag drinken

Bram De Brabander
3 min read

Ons gewicht bestaat ongeveer voor 60% uit water, en is dus een hoofdbestanddeel van ons lichaam. We hebben dus veel vocht nodig, en het is van belang om ervoor te zorgen dat die hoeveelheid ook op peil blijft. Uiteraard doe je dat best op een gezonde manier. Bijvoorbeeld met deze drie gezonde drankjes die je makkelijk zelf kan maken of in de winkel kan kopen.

Sapje met tomaten & paprika

Als je een sapcentrifuge in huis hebt, kun je gemakkelijk de lekkerste en gezondste drankjes zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan een sapje van tomaten en paprika. Zorg ervoor dat je 400 gram pruimtomaten, 200 gram rode paprika en een klein beetje basilicum in huis hebt. Deze ingrediënten gooi je in je sapcentrifuge, en nadien tover je een heel lekker en gezond drankje op tafel. Eventueel kun je voor een frisse smaak nog wat stukjes watermeloen toevoegen.

Matcha thee

Veel mensen vinden het heerlijk om af en toe een heerlijk kopje thee te drinken. Ken je de supergezonde matcha thee al? Matcha staat bekend als superfood en is een kruidensoort uit Japan die vol zit met antioxidanten. Het verhoogt onder andere je concentratievermogen en het verlaagt je stressniveau. Bovendien krijg je een heerlijke smaak. Matcha thee is dus niet alleen gezond, je wordt er ook erg energiek van. Hierdoor is deze theesoort aan een opmars bezig. Een heerlijke matcha thee doet wonderen voor iedereen die even behoefte heeft aan wat extra energie.

Smoothie van spinazie

Het is heerlijk om met een verse smoothie de dag te beginnen: fris, lekker en gezond. Terwijl velen denken dat een smoothie alleen van fruit gemaakt wordt, kan je ook perfect groenten gebruiken. Zeker spinazie is erg populair, omwille van de vele goede voedingsstoffen die erin zitten en de lekkere smaak. Om het wat zoeter te maken, kan je er nog één of twee bananen aan toevoegen. Je zult merken dat je met deze smoothie de dag op een hele positieve manier begint.

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…