Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Effectief je buik trainen in 10 minuten!

Camille
3 min read

Het maakt werkelijk niet uit hoe lang je een training doet, wat écht belangrijk is, is hóe je het doet. Met deze tips leer je hoe je effectief je buik kunt trainen in 10 minuten! Zelfs met een drukke levensstijl kun je 3x per week 10 minuten vrij maken voor sterke(re) buikspieren. Voordat we deze fantastische tips gaan doornemen, moet er eerst het een en ander helder worden gemaakt. Ten eerste; de buikspieren heb je al en ten tweede; de buikspieroefeningen hoeven niet saai en zwaar te zijn!

De buikspieren heb je al

Het is een mythe dat buikspieren plotseling verschijnen als beloning van lange en zware trainingen. In feite heeft iedereen al buikspieren. Ze zijn alleen niet bij iedereen zo goed zichtbaar vanwege het buikvet dat eroverheen ligt. Zonder buikspieren zou ons middenrif namelijk zo slap zijn als een gekookte spaghettisliert! Om effectief je buikspieren te trainen is het van belang om strategisch te handelen. Wil je simpelweg sterkere buikspieren om je postuur te verbeteren, dan is de crunch onmisbaar!

Buikspieroefeningen hoeven niet saai te zijn!

Gebruik muziek met een opzwepend ritme om je te motiveren tijdens je workout. Wanneer je een goede motivatie hebt om je training te doen, houd je het langer vol en zal de verveling niet makkelijk toeslaan.

Zo doe je de perfecte crunch oefening

Ga op je rug op een stabiele ondergrond liggen. Trek je benen naar je toe. Je voeten komen zo dicht mogelijk bij je billen op de grond. Plaats vervolgens je handen achter je hoofd. Let op! Trek niet aan je hoofd, maar span je buikspieren aan en kom ter hoogte van je schouderbladen omhoog, richting het plafond. Zet je timer op 10 minuten en herhaal deze oefening 10x in 10 sets.

De klassieke plankhouding

De plankhouding is ook ideaal om je buikspieren te versterken. Ga op je buik liggen met je armen gestrekt onder je schouders (alsof je gaat opdrukken.) Houd deze positie vast terwijl je gedurende 1 minuut diep in en uit ademt. Als het in het begin te zwaar is kun je op je ellebogen rusten.

Juiste ademhaling

Vergeet niet om diep in en uit te blijven ademen zodat je voldoende zuurstof binnenkrijgt voor een beter uithoudingsvermogen. Adem in naar je buikholte toe, zodat je buik iets uitzet voor een diepere zuurstofopname en adem uit wanneer je je spieren inspant.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…