Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips voor snelle en gezonde maaltijden

Milan
3 min read

Zelf koken is niet altijd even leuk, maar aan de andere kant geeft het meer voldoening als je zelf kookt en is de smaak ook nog eens beter. Tuurlijk, niet iedereen kijkt er zo tegenaan en een pizza op zijn tijd is wel erg lekker, maar koken is niet zoveel werk als de meesten denken. Je kan zelfs heel snel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Hoe? Dat vertellen we je met 5 goede tips. Pak je kookgerei er maar vast bij!

1. Gebruik verse producten en bouw een voorraad op


Voor een snelle en gezonde maaltijd kun je het jezelf niet permitteren om constant nog naar de winkel te moeten voor boodschappen. Bouw daarom aan een duurzame voorraad met lekkere producten. Daarnaast kun je aan het begin van de week bezig met het verzamelen van verse producten, welke tenminste een week houdbaar zijn. Zo kun je elke dag genieten van een snelle en gezonde maaltijd.

2. Plannen


Het plannen van je maaltijden over de hele week hangt samen met de eerste tip. Als je voorafgaand aan de week al weet wat je allemaal wilt eten, dan kom je niet voor onverwachte verrassingen en verlies van tijd te staan. Ook weet je op welke dagen je minder tijd hebt voor het bereiden van een maaltijd en dat brengt je direct bij tip 3.

3. Kook voor meer dan één dag

Blijkt uit je planning dat je morgen minder tijd hebt voor een maaltijd, kook dan vandaag gewoon net iets teveel. Je kunt een kookmaaltijd altijd invriezen of in de koelkast zetten, om deze de volgende dag binnen afzienbare tijd weer op te warmen. Zo hoef je niet elke dag te koken, maar heb je al wel twee maaltijden. Het opwarmen van je eten is ook nog eens bijzonder smaakvol.

4. Doe zelf onderzoek

Het internet staat vol met gezonde gerechten die snel klaar te maken zijn. Selecteer gewoon een paar maaltijden die er altijd wel in gaan en snel klaar te maken zijn, zodat je door de week altijd een optie hebt die je bevalt.

5. De oven, magnetron of airfryer

Apparaten die het bereiden van een gezonde en snelle maaltijd alleen maar bevorderen. Je hoeft zelf niet meer een uur bij het aanrecht te staan, maar laat het werk voor je doen. Handig, snel en als het even meezit ook nog eens gezond eten. Wat wil je nog meer?

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…