Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde wraps in 5 minuten!

Camille
2 min read

Wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers en gezonds wilt serveren, dan is het onderstaande recept vast iets voor jou. Deze wraps maak je gemakkelijk en slechts in 5 minuten.

Wrap met zalm en zomerse groente

Voor deze zomerse wrap heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • gerookte zalm,
  • bladspinazie,
  • tomaten,
  • 1 avocado,
  • (meergranen) wraps,
  • verse zuivelspread.

Bereiden van de wraps

De avocado en de tomaten in partjes snijden en op een bord leggen. Ook de gerookte zalm leg je op een bord. Vervolgens leg je de gewassen spinazie in een schaaltje. De wraps leg je in de magnetron of in de oven om deze even op te warmen.

Vervolgens kun ervoor kiezen om alle ingrediënten voor de wraps op tafel te zetten en iedereen een eigen wrap te laten maken. Ook kan je de wraps zelf bereiden en daarna op een vrolijk bord serveren. De bereidingstijd is dan uiteraard wat langer. Bij de bereiding moet je er de wrap niet te vol doen zodat deze nog dicht kan worden gevouwen.

Gezonde ingrediënten

Deze wraps zijn zo gezond omdat zowel de gerookte zalm als de avocado vol zitten met gezonde vetten, zoals omega 3. De spinazie is op zijn beurt een zeer gezonde groente. Je kunt dus van deze snelle wraps genieten zonder je schuldig te voelen.

Wraps met zalm, roomkaas en sla

Het bovenstaande recept kan je echter ook in een eenvoudiger vorm op tafel zetten door de spinazie, de avocado en de tomaat te vervangen door voorgesneden sla. De zuivelspread wordt dan vervangen door een verse roomkaas. Deze wraps kan je ook als borrelhapje serveren. Hiervoor snijd je de wraps voor het serveren in stukken van 1 tot 2 centimeter.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…