Syrische president Bashar al-Assad test positief op Covid-19
De Syrische president Bashar al-Assad en zijn vrouw Asma hebben Covid-19, maar ze verkeren ‘in goede gezondheid’ en hun toestand is ‘stabiel’. Dat maakte...
Inhoud
We zijn het ondertussen wel al gewoon, bijna elke dag verwarmen we ons eten in de magnetron. Op vele producten staat vaak de bereiding op de rug van de verpakking vermeld hoelang het in de microgolfoven moet. Het neemt weinig tijd in beslag en het is een modern gemak in alle huishoudens. Meer dan 95 procent van de Belgische huishoudens zijn in het bezit van een magnetron, omdat het wordt gezien als ‘bijna onmogelijk’ te doen zonder. Maar is een magnetron wel gezond? Hier zijn alvast 5 redenen waarom een magnetron wel schadelijk is voor je voeding en gezondheid.
De warmte van de magnetron kan er voor zorgen dat belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Wat begon met een gezond en voedzaam bord, kan zich nu ontwikkelen tot ‘dood voedsel’. Tijdens het verhittingsproces in een magnetron vindt een chemische reactie plaats, dat is niet altijd even fijn om te horen.
Uit onderzoek blijkt dat vitamine B12, die we terugvinden in vlees, melk, kaas … inactief wordt door het gebruik van de magnetron. Het voedsel bleek 30 tot 40 procent minder vitamines te bevatten na de microstraling.
Wanneer je voedingsmiddelen die verpakt worden in plastic opwarmt in de magnetron, kunnen deze kankerverwekkende stoffen afgeven in het voedsel. Verwarm dus niets op in een plastic bakje want er kunnen giftige stoffen vrijkomen.
Zweedse onderzoekers konden aantonen dat het opwarmen van melk en groenten invloed heeft op de samenstelling van het bloed. Acht mensen namen deel aan het onderzoek, waarbij voedsel werd bereid op verschillende manieren, ook voedsel in de magnetron. De resultaten van deze studie toonden dat de rode bloedcellen verminderd waren, terwijl de witte bloedcellen en het cholesterolgehalte toenamen. De stralingen van de magnetron kan veranderingen in je bloed beïnvloeden.
Microgolven kunnen door de 2.4 GHz-straling – dit is de frequentie van de straling van magnetrons – een effect hebben op je hartslag. Dr. Magda Havas van Trent University heeft een studie uitgevoerd waarbij de niveaus van stralingen van een magnetron invloed hebben op zowel de hartslag als hartslagvariabiliteit.
Op lange termijn is het dus veiliger om de magnetron gewoon niet meer te gebruiken, of het nu wel of niet schadelijk is voor je gezondheid.
De Syrische president Bashar al-Assad en zijn vrouw Asma hebben Covid-19, maar ze verkeren ‘in goede gezondheid’ en hun toestand is ‘stabiel’. Dat maakte...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon