Asperge wrap met kip en groentjes

asperge-wrap-met-kip-groentjes.jpg

Iedereen wordt lichtjes enthousiast aan het begin van de lente en dat heeft ook zijn redenen, want het aspergeseizoen gaat weer van start! Ondertussen weten we dat asperges zeer gezond en bovendien ook nog lekker zijn. Daarom geven wij een lekker aspergerecept mee. Ideaal op een warme lente dag!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 witte en/of groene asperges
  • Tortillawraps (eventueel meergranen)
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 groene paprika
  • Tomaat
  • Sla
  • 1 kippenfilet

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in vier en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
  2. Schil de asperges en snijd het houtachtige gedeelte onderaan de asperges weg.
  3. Kook de witte asperges 10 à 15 minuten in een beetje water met zout.
  4. De groene asperges kook je ongeveer 8 minuten.
  5. Stoof de paprikareepjes in 2 eetlepels olijfolie tot ze gaar zijn.
  6. Bak het kippenfilet en breng op smaak met peper, zout en kippenkruiden.
  7. Verwarm de tortilla’s volgens instructies op de verpakking.
  8. Leg de wraps open op een bord.
  9. Verdeel de reepjes kip, paprika, sla en tomaat en leg op elke wrap drie asperges.
  10. Plooi de wrap mooi dicht en wikkel ze eventueel in een servet

Ook voor de kinderen is dit een leuke en lekkere manier om hen asperges te leren eten. Eet smakelijk!