Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Groenten en fruit van augustus

Olivier
4 min read

Is augustus ook jouw favoriete maand? Dan ben je niet alleen, want ook wij zijn verliefd op deze maand! Als je een liefhebber van groente en fruit bent zal je de tips in dit artikel zeker kunnen smaken. Wij vertellen je namelijk welke groenten en fruit echt bij deze maand horen.

Onmisbare groenten voor deze maand

Je had het waarschijnlijk zelf ook wel kunnen raden, maar augustus is dé maand bij uitstek om buitenshuis te dineren. We gaan vaker bij kennissen langs en de restaurantjes en terrassen zitten snel vol. Dat betekent dat we ook vaak meer, zwaarder en met minder aandacht voor ons welzijn eten. 

Vele restaurants gebruiken ook ingrediënten die net een tikkeltje ongezonder zijn. Terwijl jij bijvoorbeeld thuis kiest om te smeren of te bakken en te braden met margarineproducten op basis van plantaardige oliën, is de kans groot dat restaurants kiezen voor bakboter.

Verzadigde en transvetten verhogen het bloedcholesterol terwijl onverzadigde vetten zoals bijvoorbeeld Becel bijdraagt tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed.

Daarom moet je juist deze maand voldoende groenten eten. Ze verschijnen immers te weinig op ons bord. Zeker in de zomer zijn er voldoende groene bladgroenten waar jij van kunt genieten. Ze zitten vol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels, goed om het risico op hart-en vaatziekten of een te hoge bloeddruk te verminderen.

Om te beginnen zijn daar de groene bladgroenten. Wereldwijd bestaan er meer dan 1000 verschillende soorten.  Zeg dus niet dat er een gebrek aan keuze is!  Spontaan denken we aan sla, andijvie of spinazie. Weinigen zien spinazie als een groente waar in de zomer ook lekkere gerechten mee te maken zijn. Spinazie kan worden gebruikt voor overheerlijke salades en sushi-gerechten. Gebruik spinazie het liefst op de dag van de aankoop, het is een kwetsbare groente die snel verslenst.

Vergeet ook rucola, radijsloof, boerenkool of waterkers niet.

Paprika, mais en ui komen we vaak samen tegen in Mexicaanse gerechten. Omdat Mexicaanse gerechten, goed bereid, gezond kunnen zijn, raden wij in augustus diverse Mexicaanse gerechten aan.

Heerlijke spelt wraps met paprika, ui, mais en kip? Of een avocado sandwich met paksoi, ui en rodekool? Een unieke combinatie en ook nog eens heel erg gezond!

Je kunt deze maand de lekkerste gerechten maken met de bovenstaande, of een van de volgende ingrediënten: Bosui, broccoli, Chinese kool, knoflook, komkommer, mais, paksoi, paprika, pompoen, radijs, rodekool, rucola, spitskool, tomaten, uien, venkel en witte kool.

Zoet, maar toch gezond!

Wat je de rest van de dag moet eten? Voldoende fruit! Augustus is de maand bij uitstek voor aardbeien, bessen, druiven en peren. De prijzen van deze soorten fruit zijn in de zomer laag, waardoor je betaalbaar inkopen kunt doen.

Vooral fruitbakjes met appels en peer zijn bij velen favoriet, mogelijk in combinatie met ananas en bessen. Gezond, boordevol vitamines en natuurlijk heel erg lekker.

Met de juiste soorten fruit kom jij deze zomer wel door zonder dat je terug hoeft te vallen op ongezonde snacks. En vergeet niet dat de aardbeien, abrikozen en diverse soorten bessen na augustus lastiger verkrijgbaar zijn. Dit is hun seizoen, dus vergeet niet van deze soorten fruit te genieten zolang het nog kan!

De lekkerste soorten fruit zijn voor deze maand: Aardbeien, abrikozen, bessen, appels, ananas, druiven, frambozen, meloen, mango, perziken en peren. 

Becel BIO

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…