Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het belang van multivitaminen voor senioren

Camille
2 min read

Vitamine D speelt een belangrijk rol bij het in stand houden van onze botten en spieren. Zeker bij ouderen neemt dit belang alleen maar toe.

Vitamine D

Vitamine D is één van de belangrijkste vitamines en hebben we nodig om calcium en fosfor in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei van stevige botten en tanden. Deze vitamine kan ons lichaam zelf aanmaken, o.a. onder invloed van het zonlicht.

Senioren

Vitamine D is dus nodig voor het in stand houden van de botten en spieren. Oudere mensen maken minder vitamine D aan waardoor al snel een tekort van deze vitamine kan ontstaan. Daarnaast worden bij senioren de eetgewoontes soms eenzijdiger , en ontstaat er vitaminetekort. Door het innemen van vitamine D-supplementen kan de immuniteit van deze groep een steuntje in de rug krijgen.

Multivitaminen

Verschillende multivitaminen bevatten alle mineralen en vitaminen die een senior nodig heeft, deze ondersteunt de werking van het immuunsysteem en helpt dankzij de magnesium de vermoeidheid tegen te gaan. Senioren hebben nood aan multivitaminen omdat zij zich vaak ontoereikend voeden door gebrek aan eetlust, moeilijkheden bij kauwen, eenzaamheid enz.

Harde feiten

1. 80% een vitamine tekort

Van de vrouwen boven de 50 jaar heeft 40% een tekort aan vitamine D. Dit percentage stijgt naar 50% bij mannen en vrouwen boven de 65 jaar.

2. 100 à 200 gebroken heupen per jaar

Vitamine D probeert botontkalking tegen te gaan. Je hebt de vitamine D nodig om calcium uit je voeding op te nemen. Dit zorgt voor sterke botten en tanden.

3. De zon is onontbeerlijk

2/3 van de vitamine D in ons lichaam, is aangemaakt onder invloed van zonlicht. Hoeveel we exact aanmaken is afhankelijk van leeftijd, seizoen en huidskleur.

4. Vitamine D – supplement ook in de zomer

Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer is het noodzakelijk dat er vitamine D – supplementen wordt genomen.  Dit wordt in het bijzonder aangeraden bij mannen en vrouwen vanaf 50 jaar.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…