Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe vaak mag je kinderen een snoep geven?

Olivier
2 min read

Kinderen en snoep, een gouden combinatie. Kinderen snoepen het liefst de hele dag door en de supermarkten spelen hier slim op in door honderden soorten snoep aan te bieden en te promoten. Drop, winegums, spekjes, zure matten, lolly’s, zuurtjes, noem maar op! Een kind realiseert zich natuurlijk niet hoe ongezond snoep is, en daarom is het je verantwoordelijkheid als ouder om in de gaten te houden hoeveel je kind snoept.

Hoe vaak mag je kinderen nu snoep geven? Dit is natuurlijk een vraag die lastig te beantwoorden is maar gelukkig hebben voedingsdeskundigen hier een handige formule voor gevonden. Namelijk, de zogeheten ’10 procent regel’.

10% besteden aan de 'restgroep'

Deze houdt in dat je als kind maximaal 10 procent van de dagelijkse energiebehoefte besteed aan de ‘restgroep’. Deze restgroep omvat naast snoepgoed ook koekjes, chips en andere ongezonde snacks.

Een kind tussen de zeven en negen jaar oud heeft bijvoorbeeld een energiebehoefte van 1800 kcal per dag. Wanneer wij de 10 procent regel hanteren, betekent dit dat er 180 kcal per dag mag worden opgesnoept. Om jullie hier een beter beeld van te geven hebben we een paar voorbeelden van 180 kcal op een rijtje gezet.

Voorbeeld 1:

Vijf boterkoekjes + theelepel jam + 3 fruitsnoepjes

Voorbeeld 2:

1 mini-Bounty + 2 boterkoekjes

Wanneer je dit wilt uitrekenen kun je goed op de verpakking van het snoepgoed kijken, daarop wordt vaak vermeld hoeveel kcal elk snoepje bevat.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…