Kip champignon

kip-champignon.jpg

Twee heerlijke ingrediënten die samen een gerecht vormen dat nooit uit de tijd raakt: kip champignon. Deze smaken vullen elkaar perfect aan. Door de romige saus die je bij de kip champignon maakt, heeft dit gerecht een lekkere en volle smaak. Het is heel eenvoudig te maken, je hebt dus geen pakjes of zakjes nodig voor dit lekkere suddergerecht. Als je de saus gemaakt hebt dan laat je het vlees er nog even in sudderen. Hierdoor blijft de kip zacht en trekken de smaken van de saus ook in het vlees.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • Margarine om in te bakken (Becel Light Vloeibaar)
  • 150 gram champignons
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 dl bouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kipfilets naar smaak met peper en een klein beetje zout – niet te veel zout, omdat je straks ook bouillon gebruikt. Dit is op zich al vrij zout.
  • Doe margarine in een braadpan en laat dit heet worden.
  • Bak vervolgens de kipfilets in de pan. Zorg er hierbij voor dat ze aan beide kanten goudbruin en gaar worden.
  • Maak ondertussen de champignons schoon (met bijvoorbeeld een keukenpapiertje) en snijd ze in kwartjes.
  • Haal de kip uit de pan en bak de champignons met de rozemarijn in de achtergebleven margarine. Strooi de bloem hierover en laat de champignons in een paar minuten al roerend gaar worden.
  • Schenk de bouillon er al roerend bij zodat een saus ontstaat. Bouillon maak je bijvoorbeeld door een bouillonblokje op te lossen in heet water.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de saus en roer dit door.
  • Maak de saus op smaak met een beetje peper.

Leg de kipfilets in de saus en laat ze in ca. 12 minuten verder garen door te sudderen