Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe zorg je voor een lekkere en gezonde lunch?

Milan
3 min read

Een gezonde lunch en ook nog eens lekker? Dat kan! Om een gezonde lunch voor te bereiden heb je vaak de juiste recepten nodig en die investering kost vaak de meeste tijd. Ben je overigens helemaal niet gewend aan een gezonde lunch, dan kost het voorbereiden hiervan iets langer. Je begint dan namelijk aan een transitie van je gebruikelijke lunch naar een gezonde lunch. Dit proces kan je in één keer doen, maar om dat ritme vast te houden is vaak lastig. Je kunt wel alvast een goed begin maken en in dit artikel leggen we je uit hoe je een gezonde lunch kunt maken die ook nog eens lekker is.

Investeren in gezondheid

Een gezonde lunch kost je iets meer tijd, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Niet alleen zal je waarschijnlijk afvallen, maar je krijgt er ook gegarandeerd meer energie van én voldoening uit. De producten die je voor je lunch gebruikt verschillen behoorlijk van je gebruikelijke lunch. Een gezond middagmaal staat er soms wel, soms niet in een handomdraai. Denk er daarom om dat gezonder lunchen een investering is in je lichaam en geest.

Minder gebruikelijk

Die pot pindakaas of pak vleeswaren kan je grotendeels laten liggen, want voor een gezond middagmaal ga je aan de slag met versproducten. Deze koop je vaak één of enkele dagen van tevoren in, zodat je ’s ochtends of tussen de middag direct aan de slag kunt. Je kunt voor een lekkere en gezonde sandwich natuurlijk brood gebruiken, maar wil je echt gezond lunchen, dan kun je brood beter laten staan. Brood bevat namelijk veel suikers.

Gebruik voldoende groenten

Wat per definitie gezond of ongezond is, daarover verschillen de meningen en ook de onderzoeken. Waar iedereen het echter wel over eens is, is dat groenten gezonde producten zijn. Wil je daarom gezond lunchen, gebruik dan voldoende en gevarieerde groenten. Groente staat niet bij iedereen gelijk aan ‘lekker’, maar je smaakpupillen veranderen naarmate je meer groente gaat eten. Zo gaat zelfs de grootste tegenstander van groenten op den duur genieten van de veelzijdige smaken hiervan.

Om het af te maken

Vlees, vis en ei bevatten eiwitten en dat is gezond voor je lichaam. Daarnaast zijn deze producten voor de meesten ook makkelijker te gebruiken, omdat ze van zichzelf al lekker smaken en je er al bekend mee was. Voeg alle gezonde producten samen, doe het in gevarieerde samenstelling en je bent klaar om een gezonde lunch te nuttigen. Deze zal je ook nog eens heerlijk smaken!

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…