Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met wandelen verbrand je meer calorieën dan je denkt!

Olivier
2 min read

Denk jij dat je uren in de sportschool door moet brengen om die overtollige kilo’s kwijt te raken? Fout! Met alleen wandelen kun je al behoorlijk wat calorieën verliezen.

Tot voorheen werd gedacht dat je door met een snelheid van 5 kilometer per uur te wandelen, je 45 kcal per kilometer verbrandt. Dit aantal blijkt nu echter hoger te zijn!

Uit onderzoek, uitgevoerd door de Southern Methodist University, blijkt dat mensen die wandelen veel meer calorieën verbranden dan in eerste instantie werd gedacht. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de formules die opgesteld werden om te berekenen hoeveel kcal mensen verbranden, gebaseerd waren op een veel te kleine groep mensen. Er werden namelijk maar 6 proefpersonen gebruikt. Ook werd er geen rekening gehouden met de verschillende lichaamstypes die mensen hebben.
Er kwam naar voren dat in 97% van de methodes, er veel meer calorieën verbrand werden dan de formules aangaven.

Dit is uiteraard goed nieuws, maar hoeveel calorieën verbranden we dan echt met wandelen?
Een vrouw van gemiddelde grootte met een gewicht van rond de 60 kg, verbrandt ongeveer 60 kcal per kilometer. Wanneer zij haar tempo opschroeft tot 6.5 kilometer per uur, verbrandt zij zelfs 70 kcal per gelopen kilometer.

Minder nieuws is dat hoe meer je weegt, hoe minder effectief je calorieën zal verbranden.

Trek die wandelschoenen dus maar aan, wanneer je met een tempo van 6.5 kilometer per uur wandelt verbrand je al gauw 450 calorieën per uur! Ook is wandelen verschrikkelijk goed voor je spieren.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…