Shanghai kondigt einde van lockdown aan
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Inhoud
Dat vegetariërs gezonder zijn is niet langer een geheim. Volgens studies leven vegetariërs langer en worden ze minder ziek. Deze 7 dingen zullen veranderen als je stopt met het eten van vlees.
Na een week zal je merken dat je huid gezonder wordt. Dat komt omdat je lichaam meer vitaminen, mineralen en antioxidanten opneemt. Je huid wordt glanzend en huidproblemen zullen verdwijnen.
Bewerkte voedingsmiddelen, vlees en zuivel verhogen de zuurtegraad in je lichaam. Hierdoor kan je infecties, vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid en zelfs kanker krijgen. Plantaardige voeding verlaagt de zuurtegraad van je lichaam. Door meer groenten en fruit te eten krijg je meer energie.
Vroeger werd vaak gedacht dat mensen die geen vlees eten te weinig proteïnen binnen krijgen. Nieuw onderzoek spreekt dit tegen. Meer zelfs, iemand die vlees eet krijgt meer dan 1,5 keer de hoeveelheid proteïnen binnen die nodig zijn. Te veel proteïnen worden opgeslaan in vet en dat veroorzaakt gewichtstoename, diabetes, hartziekten en kanker. Als je lang wil leven mag je niet teveel proteïnen eten.
Een verhoogde cholesterol kan leiden tot een beroerte of een hartaandoening. Dierlijke producten zoals vlees en zuivel bevatten veel ongezonde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat we een hoge cholesterol krijgen. Door voornamelijk vegetarisch te eten zal je cholesterol met 35% dalen. Hierdoor verkleint je kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk.
De meeste mensen die stoppen met het eten van vlees verliezen ongeveer 4 kilo. Door veel fruit, groenten, bonen en volle granen te eten kan je zelfs nog meer gewicht verliezen.
Mensen die veel vlees eten stellen hun lichaam, zonder het zelf te beseffen, bloot aan herhaaldelijke infecties. Chronische infecties kunnen leiden tot diabetes, beroertes, hartaanvallen en een hele rij andere ernstige aandoeningen. Plantaardige voeding voorkomt chronische infecties en vermindert dus je kans op welvaartsziekten.
Door vooral groenten te eten maak jij een positieve impact op het milieu rond je. De vleesindustrie is de grootste bijdrager aan de klimaatverandering. Door vlees uit je menu te schrappen kom je op voor de aarde met al zijn rijkdommen en bewoners.
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon