Open een kokosnoot in 4 stappen

open-kokosnoot-4-stappen.jpg

Je hebt een kokosnoot gekocht en zit met de handen in het haar. Hoe krijg ik de noot open zonder een enorme rommel te maken? De eerste keer een kokosnoot openen is altijd een spannende ervaring. De beloning is gelukkig groot: lekker sappig vruchtvlees en heerlijk verfrissend kokoswater! Zie hier hoe je in 4 stappen gemakkelijk een kokosnoot opent!

Stap 1. Leg de kokosnoot 15 minuten in de diepvriezer

Door je kokosnoot even te laten afkoelen zal het vruchtvlees straks makkelijker loskomen.

Stap 2. Haal het kokoswater uit de kokosnoot

Zoals je wel hebt gemerkt heeft een kokosnoot aan de onderkant drie bruine rondjes. Ga met je vinger na welk gaatje het zachtste is. Hier ga je een gat in maken.

  • Leg de kokosnoot op een harde ondergrond.
  • Zet een schroevendraaier op het zachtste gaatje en klop erop met een hamer tot het gaatje open gaat. Je hoeft niet hard te slaan, het gaat normaal echt gemakkelijk.
  • Laat het kokoswater eruit lopen en zeef het boven een glas.

Stap 3. De kokosnoot openen

  • Methode 1: Met een mes

Leg de kokosnoot in je hand en sla met het onscherpe gedeelte van een mes precies in het midden van de kokosnoot. Draai de kokosnoot telkens een beetje meer rond en blijf op de middenlijn slaan. Na een tijdje zal je een barst zien en zal er zich een mooie breuklijn vormen.

  • Methode 2: Met een hamer

Wikkel je kokosnoot in een handdoek en sla er een paar keer hard met je hamer op. Ziezo je kokosnoot is in stukjes.

Stap 4. Haal het witte vruchtvlees uit de schelp

Haal nu het vruchtvlees eruit met een lepel of een bot mes. De dunne bruine velletjes kan je verwijderen met een scherp mesje of een dunschiller. Je kan ze ook gewoon samen met het vruchtvlees opeten.