Courgette is een echte wintergroente en het past bij elk gerecht. Bovendien bevat het, net als vele andere groene groenten, een hoop antioxidanten die (zeker in de winter) je weerstand een enorme boost geven. Ben je die gewone courgette beu, of wil je eens iets anders dan gewone pasta, dan moet je zeker de nieuwste trend uitproberen: courgettepasta. Zo vul je je honger en krijg je nog steeds de nodige groenten binnen om een gezond en evenwichtig eetpatroon te volgen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram varkenshaasje
- 4 courgettes
- Vloeibare Becel Bakken en Braden
- Een halve ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 64 gram blik tomatenblokjes (uit blik of rasp 4 verse tomaten)
- Oregano, zout, peper, basilicum
Bereiding
- Schil de courgette en maak slierten met een mandoline. Je kan ook een schilmesje gebruiken om plakjes te snijden en ze daarna in dunne slierten te snijden. Besprenkel met zout. Leg de courgetten in een vergiet, knijp tot al het water eruit is en laat staan.
- Verwarm vloeibare Becel Bakken en Braden in een grote pan en fruit de ajuin en de knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de kruiden en laat zo’n tien minuten op het vuur staan.
- Gooi daarna de courgetteslierten bij de saus en kook 2-3 minuten of tot de groente zacht is. Voeg basilicum toe.
- Bak de varkenshaasje in 2 eetlepel vloeibare Becel en laat mooi bruin en doorbakken worden. Kruid met peper en zout en serveer eventueel met parmezaan.