Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Redenen waarom tennis geweldig is

Olivier
2 min read

Veel mensen denken bij sporten gelijk aan de sportschool of aan hardlopen. Waar ze vaak niet aan denken is dat een potje voetbal of een wedstrijdje tennis ook heel goed zijn voor je lichaam. Met een uurtje op de tennisbaan verbrand je heel wat calorieën. Vervang dus voortaan je hardlooprondje door een potje tennis! Hieronder 5 redenen waarom tennis geweldig is.

1. Het is betaalbaar

Het spelen van een spelletje tennis is niet per se goedkoper dan een uurtje sporten in de fitness, maar het kost je in ieder geval niet meer. Je hebt dan wel een tennisracket, speciale schoenen en tennisballen nodig, maar wanneer je deze gekocht hebt, kun je er voor lange tijd tegenaan. Tennislessen variëren van duur tot goedkoop, het ligt er maar net aan waar je lessen neemt. Laat je dus goed informeren en zoek een tennisclub binnen je budget.

2. Je bepaalt zelf hoe lang je speelt

Waar je bij een potje voetbal vast zit aan 90 minuten heb je bij tennis zelf de tijd in de hand. Ben je heel goed (of heel slecht) dan heb je de punten zo binnen en kun je na een uurtje weer naar huis.

3. Je kunt altijd tennissen

Als tennissen ben je niet gebonden aan seizoenen. Het is natuurlijk het fijnst wanneer je in de zomer lekker in het zonnetje een balletje kunt slaan, maar in de herfst en winter kun je gewoon in de sporthal een potje spelen.

4. De regels zijn eenvoudig

De regels van het tennisspel zijn kinderlijk eenvoudig. De puntentelling moet je even goed bestuderen, want de telling verloopt iets anders dan bij de meeste sporten en voor de rest moet je ervoor zorgen dat de bal binnen de lijnen blijft. Easy, toch?

5. Weinig nare blessures

Waar je bij voetbal of rugby last kunt krijgen van veel nare blessures door botsingen etc., heb je daar bij tennis geen last van. Het is geen contactsport, waardoor de kans op blessures flink afneemt. Je kunt natuurlijk je enkel verzwikken of een spiertje in je arm verrekken maar meer ook niet.

 

 

 

 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…